Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečano u Vrapču

Tomašević i suradnici najavili novo rješenje za Staru Vlašku, a otkrili i tko će dobiti božićnice

Tomislav Tomašević
Tomislav Tomašević Foto: Ronald Gorsic/Cropix
Zagrebački gradonačelnik obišao je obnovljenu zgradu Odjela psihogerijatrije tijekom svečanog obilježavanja 144. godišnjice osnutka Klinike za psihijatriju Vrapče.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević posjetio je obnovljenu zgradu Odjela psihogerijatrije Klinike za psihijatriju Vrapče. Vrijednost investicije je 6,4 milijuna eura s PDV-om, a izgrađeno je 3000 kvadrata.

Pročitajte i ovo Sastanak gradonačelnika Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka Sastanak gradonačelnika Gradonačelnici četiri grada o modernizaciji javne rasvjete i priuštivom stanovanju

Nakon predstavljanja novog krila Klinike za psihijatriju, održana je i konferencija za novinare.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet najavio je širenje pješačkih zona

"Do sada smo u mandatu u pješačku zonu pretvorili tri nova odsječka, a to su Stara Vlaška, Mala Martićeva i Massarykova. Njihovo pretvaranje u pješačku zonu obilježeno je nekim privremenim rješenjima, ali smo najavili i pravu trajnu preobrazbu. To se sada događa sa Starom Vlaškom. Danas je raspisan natječaj za trajno preuređenje Stare Vlaške. Uključivat će i novo opločenje, novu urbanu opremu novu rasvjetu i novu trajnu sadnju", rekao je Korlaet.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević ODLAGALIŠTE OTPADA Tomašević o odronu na Jakuševcu: "Nije bilo ugroze za zdravlje građana, analiza je to jasno pokazala"

Gradonačelnik Tomašević odgovorio na pitanje novinara o tome rade li se izvlaštenja parcela zbog sljemenske žičare.

"Dozvole koje su tijekom prethodne vlasti izdane za žičaru i pristupne ceste, uključujući i parkiralište na donjoj postaji, su pravomoćni i prema njima su izgrađeni svi objekti, a vodi se postupak vezano za visinu naknade. Zemljište je prema GUP-u namijenjeno isključivo za infrastrukturu i to je tako oduvijek bilo i ne može imati nikakve posljedice za funkcioniranje žičare", obajsnio je Tomašević.

Grad Zagreb isplatit će božićnice umirovljenicima te, po prvi put, korisnike u sustavu prava invalidnine i naknade za pomoć i njegu. Iznos od 26,5 eura bit će isplaćen s redovitim isplatama u prosincu. 

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević, gradonačelnik grada Zagreba - 4 Veći od ovogodišnjeg Tomašević predstavio proračun: Rastu plaće gradskim zaposlenicima, gradit će se vrtići i stanovi...

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević DNEVNIK NOVE TV PITA Upravlja li gradonačelnik Tomašević dobro Zagrebom? Pogledajte rezultate glasanja

Tomislav Tomašević je najavio i da će se dio odlagališta otpada Jakuševec koji se početkom studenoga urušio, sanirati do kraja godine, a poručio je i kako s nadležnima rade da do takvih događaja više ne dođe.

Postizborna koalicija

Tomašević je komentirao i mogućnost postizbornih koalicija u idućoj superizbornoj godini.

"Stranke poput Mosta su već rekle da ne bi išle u koaliciju s Možemo! i mi možemo reći da je obostrani osjećaj oko toga. Što se tiče SDP-a, s njim smo u koaliciji u Gradu Zagrebu i imamo srodna stajališta o mnogim pitanjima te smatramo da bi takva postizborna suradnja dobro funkcionirala za ovu zemlju i vjerujemo da će do te suradnje i doći", kazao je zagrebački gradonačelnik.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene