Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10 godina od smrti bračnog para

Odvjetnik otkrio hoće li se Tomo Horvatinčić sutra javiti na izdržavanje kazne: "Osjeća se loše, šuti, baš se nekako povukao"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomo Horvatinčić (73) sutra poslijepodne javit će se u Centar za dijagnostiku na izdržavanje kazne zatvora, potvrdio je za DNEVNIK.hr njegov odvjetnik.

"Hoćemo, javit ćemo se poslijepodne, nakon 18 sati. On je na štakama, trebali su mu dopustiti još ta dva ili tri mjeseca", kaže odvjetnik Velimir Došen

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dosje horvatinčić Mislav Bago u Dnevniku Nove TV pravosudne fenomene analizira s vodećom stručnjakinjom za kazneno procesno pravo Slika nije dostupna nastavak suđenja Horvatinčić: "I ranije sam padao u nesvijest. Vjerojatno je to bila sinkopa... Pomagat ću toj obitelji dok sam živ"

Tomo Horvatinčić još u ožujku 2019. pravomoćno je osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvorske kazne zbog smrti talijanskog bračnog para Salpietri u kolovozu 2011. Sud u Šibeniku 2015. ga je proglasio krivim za izazivanje nesreće kod Primoštena. Godinu kasnije presuda je poništena, a suđenje se vratilo na početak.

Zatim je 2017. godine oslobođen od optužbe zbog sinkope, gubitka svijesti u trenutku nesreće. I ta je presuda poništena, pa je suđenje počelo treći put, a 2019. godine proglašen je krivim. Odlazak u zatvor na četiri godine i 10 mjeseci odgađao je dosad četiri puta.

Deset godina od pomorske nesreće Horvatinčić više nema izbora. 

"Također je u ovom rješenju osuđenik upozoren da ako se sam dobrovoljno ne javi toga dana, bit će izdan nalog za njegovo prisilno sprovođenje u Centar za dijagnostiku", rekla je prošlog tjedna Irena Kvaternik, zamjenica glasnogovornika Županijskog suda u Zagrebu. 

No iako se sutra javlja, ne znači da će odmah ostati i izdržavati zatvorsku kaznu. Na odluku Županijskog suda njegov se odvjetnik žalio. Kako žalba ne odgađa izvršenje kazne, Horvatinčić se mora javiti. Ako žalbu usvoje, Horvatinčić opet izlazi iz zatvora. Njegov odvjetnik nada se da de bi se to moglo dogoditi za 20-ak dana.

"Četiri puta rekli su da se ne može liječiti u zatvorskoj bolnici, a sad su rekli da može. Mi to osporavamo", objašnjava odvjetnik.

Cijelu situaciju Tomo Horvatinčić teško podnosi.

"Osjeća se loše, šuti, baš se nekako povukao", kaže njegov odvjetnik.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene