Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tomislav Žagar obavijestio je javnost kako od danas više nije zastupnik SDP-a.


Saborski zastupnik Tomislav Žagar priopćio je kako od danas više nije zastupnik SDP-a te da će u Saboru djelovati kao nezavisni zastupnik. U priopćenju koje prenosimo u cijelosti obrazložio je svoju odluku.

Vezani članci Andreja Marić Andreja Marić pozvala stožer na jasniju komunikaciju: "Stalo nam je da građani ozbiljno shvate da koronavirus nije izmišljotina" Arsen Bauk Bauk: "Premijer Plenković treba otići. Zato smo izašli na izbore. A to što nije ništa znao o istrazi u aferi Janaf može biti jedan od razloga"

''Više od 17 godina član sam SDP-a, vjerovao sam u ideje i program koji zastupa. Moram biti iskren i prema sebi i prema biračima, danas se više ne osjećam dobro kao član te stranke.

Sam gubitak izbora jasna je poruka građana što misle o nama te je jasna poruka njihovog nezadovoljstva stanjem unutar stranke. Osim toga, osjećam i golemo nezadovoljstvo među članovima. Upravo zato odlučio sam najprije podnijeti ostavku na mjesto županijskog predsjednika SDP-a, a potom i započeti sa samostalnim odnosno nezavisnim djelovanjem u Hrvatskom saboru.

SDP je postao podijeljenja stranka, a ja ne želim biti ni na jednoj strani. Osjećam da sam došao do kraja svog puta u toj stranci i da je vrijeme da krenem djelovati samostalno. Moj najveći motiv je Slavonija. Smatram da niti jedna politička opcija nije dovoljno napravila za Slavoniju. U svakodnevnom kontaktu s ljudima, osjećam veliko razočarenje mnogih građana pa čak i mojih prijatelja općenito u politiku i politčko djelovanje. Mišljenja sam da puno više mogu učiniti kao nezavisni zastupnik za ljude, a najvećim dijelom mlade, koji masovno napuštaju Slavoniju, nego kao član tako velike stranke u kojoj se potrebe malih ljudi i napuštene Slavonije više ne čuju.

Želim okupiti ljude na područuju Virovitičko-podravske županije pa onda i Slavonije i Baranje u cijelosti koji poput mene smatraju da su potrebne korjenite promjene u političkom djelovanju na dobrobit stanovnika slavonskih županija, te im vratiti nadu u zastupničko mjesto koje je najodgovorniji posao u državnoj službi jer predstavlja upravo one koji su nam dali glas da se za njih borimo.''