Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USUSRET KONSTITUIRAJUĆOJ SJEDNICI

Tomašević održao sastanak s predstavnicima stranaka Skupštine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Tomašević, novoizabrani gradonačelnik Zagreba danas se sastao s predstavnicima stranaka koje su ušle u Skupštinu Grada Zagreba.

Na konstituirajućoj sjednici Skupštine koja će se održati narednih dana izabrat će se predsjednik Skupštine, formirati klubovi i sva skupštinska tijela, a današnji sastanak bio je uvertira.

Danas je bilo potrebno oformiti Mandatno povjerenstvo i Odbor za izbor i imenovanja. To je potrebno da bi se mogli mogli potvrditi mandati zastupnika i konstituirati Skupština.

''Održan je radni sastanak povodom konstituirajuće sjednice Skupštine koja će vjerojatno biti 17. lipnja. Na sjednici se planira osim izbora predsjednika, izabrati i potpredsjednika, bit će dva iz reda pozicije, dva iz opozicije. Vrlo vjerojatno ćemo izabrati i članove skupštinskih odbora. To je sve što smo zaključili'', rekao je za N1 predsjednik zagrebačkog HDZ-a, Mislav Herman.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU Dobre vijesti Nacionalnog stožera: U Hrvatskoj manje od 50 novozaraženih, preminulo pet osoba

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OZLJEDE SU BILE PRETEŠKE Teška nesreća u Solinu: U sudaru teretnog i osobnog vozila stradao vozač automobila, preminuo je u bolnici

Tomašević je nekoliko puta potvrdio da će pregovarati s SDP-om, a danas je SDP-ov Ivan Račan rekao da će svi biti obaviješteni kada krenu pregovori među navedenim strankama.

''Naša opcija je sjesti i razgovarati. Naravno da smo usmjereni na rješavanje problema'', izjavio je Račan.

Zlatan Hasanbegović iz Domovinskog pokreta komentirao je da je jasno tko je u Skupštini većina, a tko manjina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene