Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na kraju će surađivati

Tomislav Tomašević o izborima i propalim pregovorima s SDP-om: "Dobro je da na izbore izađemo u dva bloka, a imamo zajednički cilj"

Aktualno Galerija +0 Tomislav Tomašević - 1 Galerija 1/1 >>
SDP i Možemo! ipak nisu postigli dogovor o koaliciji. O tome je u studiju Dnevnika Nove TV reporter Dino Goleš razgovarao s koordinatorom stranke Možemo Tomislavom Tomaševićem.

Tomislav Tomašević kaže da je Možemo! još prošle godine donio odluku o samostalnom izlasku na izbore, ali "ostavili su mogućnost da u manjem broju izbornih jedinica izađemo u točkastoj koaliciji s drugim progresivnim strankama, u što smo podrazumijevali i SDP". Kaže kako se na kraju ipak nisu dogovorili pa će u svim izbornim jedinicama izaći samostalno.

"Kao i SDP, smatramo da je dobro da izađemo u dva različita bloka, i na kraju ćemo, naravno, surađivati. Jer ono što je zajednički cilj je maknuti HDZ s vlasti", kazao je Tomašević.

Tražili četiri mandata, nudili su vam dva - bojite li se da će se ti glasovi rasuti jer idete na iste birače, zanimalo je reportera Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk ništa od suradnje s Možemo! Bauk na ekspresnoj konferenciji za medije: "Očekujemo da ćemo tako bolje postići rezultat i skinuti HDZ s vlasti"

Tomašević kaže kako smatra da se glasovi neće rasuti. "Kao prvo, radilo se o četiri izborne jedinice, to su 4., 5., 7. i 9.. Tu smo razgovarali o toj točkastoj koaliciji. Otpočetka smo tu, naravno, imali i dalje svoju kandidatkinju za premijerku Sandru Benčić. Ništa se tu ne bi bitno promijenilo, ali smo mislili da možda SDP i Možemo!, ako idemo u točkastu koaliciju u te četiri izborne jedince, možemo možda skupiti koji mandat više zajedno, nego da idemo odvojeno", rekao je Tomašević te dodao kako su nedavno napravili istraživanje za te izborne jedinice koje je pokazalo da "imamo tri sigurna mandata u tri izborne jedinice, a u četvrtoj gotovo siguran mandat". Tomašević kaže kako je SDP ponudio manje od toga.

Tomašević kaže kako sutra zajedno idu na prosvjede i ponovio kako je zajednički cilj skidanje HDZ-a s vlasti.

Na pitanje je li Možemo! spreman poduprijeti predsjednika Zorana Milanovića koji se kandidira za premijera, Tomašević kaže da imaju svoju kandidatkinju - Sandru Benčić.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić Zajedno će na prosvjed Propali su pregovori između SDP-a i Možemo, Benčić poručila: "Nema razdora, cilj nam i dalje ostaje isti - srušiti HDZ"

"Naravno, nakon izbora će se vidjeti tko će skupiti koliko mandata. I tu će se ništa nije promijenilo. Mi smo već odavno rekli da od ovih većih stranaka možemo s SDP-om", kaže Tomašević i dodaje kako vjeruje da se s SDP-om može dogovoriti za većinu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene