Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primio vjerodajnice veleposlanika

Nikolić: Uvjeren sam da će nam Hrvatska pomagati na europskom putu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić primio je vjerodajnice novog veleposlanika Hrvatske u Beogradu Gordana Markotića. Tom je prilikom zaključio da su dvije države postigle značajan napredak u odnosima.

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić ocijenio je u utorak, primajući vjerodajnice novog hrvatskog veleposlanika u Srbiji Gordana Markotića, kako su Hrvatska i Srbija postigle značajan napredak u međusobnim odnosima te istaknuo očekivanja da će suradnja ubuduće biti unaprijeđena na svim razinama.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Aleksandar Vučić ususret parlamentarnim izborima Novi diplomatski sukob? Slovenci odbili srpskog kandidata za veleposlanika, oglasio se Vučić

>> 'Nije u redu da se Srbe u Hrvatskoj još napada za svaku sitnicu!'

'S obzirom na veliko značenje međusobnih gospodarskih odnosa za prosperitet dviju zemalja, sigurnost u regiji i buduće integracijske procese na zapadnom Balkanu, iskreno se nadam da će u narednom razdoblju doći do još snažnijeg razvoja svih vidova gospodarske suradnje kao i suradnje na svim drugim područjima', rekao je srbijanski predsjednik primajući vjerodajnice.

Čestitavši još jednom Hrvatskoj na ulasku u Europsku uniju Nikolić je posebice istaknuo kako je članstvo Hrvatske putokaz za Srbiju i ohrabrenje za sve države u regiji koje kane postati članicama EU.

'Uvjeren sam da će nam Republika Hrvatska nastaviti pružati potporu na europskom putu i prenositi svoje veliko iskustvo stečeno tijekom procesa pristupanja', istaknuo je Nikolić ocijenivši da će to pridonijeti unapređenju odnosa Beograda i Zagreba kao i povezivanju i suradnji u regiji zapadnog Balkana.

Novoimenovani hrvatski veleposlanik Gordan Markotić prenio je spremnost hrvatske Vlade da pomogne Srbiji u procesu eurointegracija i izrazio nadu da će sva otvorena pitanja između dvije zemlje čim prije biti riješena.

'Koristim ovu priliku još jednom izraziti spremnost moje vlade i ponuditi svaku moguću pomoć Republici Srbiji u pristupnim pregovorima za članstvo u Europskoj uniji, za koje sam uvjeren da će vrlo brzo početi i uspješno biti okončani', rekao je Markotić u Palači Srbija, gdje je obavljena ceremonija primopredaje vjerodajnica.

Novoimenovani veleposanik RH izrazio je uvjerenost da se otvorena pitanja u međusobnim odnosima Srbije i Hrvatske mogu rješavati u duhu dobrosusjedstva, uz okrenutost zajedničkoj europskoj budućnosti, a ne prošlosti, istaknuvši da jedino takav odnos može donijeti boljitak za oba naroda te pridonijeti trajnom učvršćivanju stabilnosti i prosperiteta u međusobnim odnosima kao i u regiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene