Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikolićeva savjetnica:

'Nije u redu da se Srbe u Hrvatskoj još napada za svaku sitnicu!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija će tražiti da Hrvatska čim prije riješi otvorena pitanja koje kao članica EU ima prema srpskoj manjini, izjavila je savjetnica srpskog predsjednika Stanislava Pak.

Savjetnica predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, uoči njegovog susreta s hrvatskim predsjednikom Ivom Jospipovićem u listopadu u Beogradu, za beogradske je 'Večernje novosti' napomenula kako se 'okvirne teme dvojice šefova država tek usuglašavaju'.

Pročitajte i ovo Ubijeni Milan, Kristina i Dalibor tužna godišnjica "Ivana, netko je poubijao našu djecu": Nastavnica otkrila kako je saznala za pokolj svojih učenika Aleksandar Vulin Odgovor Radmanu Vulin: "Neka mi Hrvatska pokaže koji je grad ljepše, srdačnije i iskrenije od Zagreba dočekao Hitlerovu vojsku"

'Srbija će tražiti rješavanje otvorenih pitanja, poput povratka izbjeglih Srba i vraćanja njihove imovine i oduzetih stanarskih prava', rekla je Nikolićeva savjetnica Pak.

>>Josipović: Bliži se trenutak mog susreta s Tomislavom Nikolićem

Kako pišu 'Večernje novosti', na sastanak u listopadu, 'za koji je teren dugo pripreman, šefa hrvatske države 'ispratit će naelektrizirano ozračje zbog zapaljivih prosvjeda protiv ćirilice'.

Na pitanje hoće li i ćirilica biti na dnevnom redu razgovora dvojice šefova država i mogu li njihovi razgovori primiriti napetosti u Vukovaru, Nikolićeva je savjetnica ocijenila 'nedopustivim da i danas Srbi služe pojedinim strankama u Hrvatskoj kao predmet za stjecanje prednosti na političkoj sceni'.

'S druge strane, u nedostatku boljih argumenata, Srbima se predbacuje nekadašnja retorika i, naravno, koristi se teška ekonomska situacija kako bi se napadali za najmanju sitnicu. To nije u redu', ocijenila je Pak.

Savjetnica srbijanskog predsjednika u razgovoru za 'Večernje novosti' kaže i kako Srbija što prije treba primjeniti strategiju očuvanja Srba u regiji i čim prije početi s akcijskim planom, kako bi im se omogućilo da opstanu i žive bez napetosti na svojoj imovini. Ona je, među ostalim, napomenula da su međusobne tužbe za genocid u nadležnosti vlada dviju zemalja, ali se očekuje da o uvjetima pod kojima bi Hrvatska povukla tužbu, a Srbija protutužbu, razgovaraju i dvojica predsjednika.

'Josipović je nedavno izjavio da tužbe još bacaju sjenu na odnose Hrvatske i Srbije i istaknuo kako treba vidjeti postoje li razlozi koji su ih opravdali. Danas smo svjedoci trijumfa politike nad pravom. Interesa nad moralom. U slučaju tužbe i protutužbe, čini se da je na djelu napad kao najbolja obrana', ocijenila je savjetnica srbijanskog predsjednika Stanislava Pak. (HINA)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene