Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tomislav Karamarko:

'Znamo koji je masakr doživio Vukovar i drugi masakr danas doživljava od Vlade'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi čovjek HDZ-a, Tomislav Karamarko komentirao je rad Vlade i jučerašnju izjavu ministra Linića kojom je optužio privatni sektor za to što hrvatsko gospodarstvo još nije na putu oporavka.

Povodom Dana neovisnosti, Tomislav Karamarko položio je vijence na grobu Franje Tuđmana i Zidu boli na Mirogoju te komentirao rad Vlade. 'Stalno nalaze krivce u drugima, to su ili unutarnji ili vanjski neprijatelji, o bilo kojem problemu da govorimo. Ovo jučer od ministra Linića - to je apsurd. S takvom jednom prepotencijom pokazati prstom na poduzetnike doista je jako smjelo i bacanje prašine u oči svim građanima i ne mogu se s time složiti', kazao je Karamarko te dodao da je 'Vlada neinventivna' i da bi trebala otići.

Karamarko: Vlada je doživjela debakl, najbolje bi bilo da se povuče

Na pitanje o novom rebalansu proračuna i mogućem rastu PDV-a, Karamarko je kazao da Vlada nije uspjela potaknuti poduzetnike da budu uspješniji te da otvaraju radna mjesta. Osvrnuo se i na ministre koji putuju u London. 'Već nekoliko puta su imali cirkus Monty Pythona koji nešto nudi po državi. Sad opet idu u London, volio bih da uspiju.To je jedan mazohistički pristup, ali volio bih da uspiju, da nam bude bolje i da se pokrenu neki procesi. Međutim, to se ne događa i prisiljeni na PDV i na povećanje raznih drugih poreza, ali i otpuštanja. To više nije tako teško za predvidjeti ', kazao je.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Pronađeni posmrtni ostatci u Bogdanovcima, ilustracija Očevid u tijeku U okolici Vukovara pronađeni posmrtni ostatci stradalih u Domovinskom ratu

Na pitanje koliko će još zaposlenik moći financirati umirovljenike, Karamarko je kazao da će 'to biti nemoguće za održavati'. 'Ako mi ne pokrenemo proizvodnju i ne stvorimo višak vrijednosti, nema ništa. Politiku ove Vlade vodi ministar financija, njemu je jedini interes da napuni blagajnu i ne bira sredstva kako. Davno su već otpilali granu na kojoj sjede i na kojoj svi mi skupa sjedimo. Limun koji oni cijede već je davno scijeđen', kazao je Karamarko.

Osvrnuo se i na problem ćiriličnih ploča u Vukovaru. 'Vukovarci su osjetljivi na čirilićne ploče i to tamo narušava međuljudske odnose . Oni su te ploče nezakonito postavili i ovakve reakcije su očekivane. Znamo koji je masakr doživio Vukovar i drugi masakr danas doživljava od Vlade', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene