Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije protiv registra izdajnika

OZBILJNE OPTUŽBE OD ŠEFA HDZ-a 'Ima indicija da smo pokradeni za 5-6 mandata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
5-6 mandata, za toliko u HDZ-u sumnjaju da su pokradeni u izbornoj noći.

Nakon prvog radnog sastanka nove Vlade predsjednik HDZ-a, te novi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, posjetio je Imotski povodom obljetnice stranke. Tamo su danas pale vrlo teške optužbe. Kaže - bili su pokradeni.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu Spomenik voljenom automobilu - 3 Svi ga imali Imoćani na ulazu u grad postavljaju neobičan spomenik: Desetljećima je to bio simbol uspjeha

'Ima indicija da smo pokradeni u izbornoj noći za 5-6 mandata. Ispitat ćemo to. Na sve su bili spremni da se ne vratimo na vlast', rekao je danas Tomislav Karamarko u Imotskom na obljetnici HDZ-a.

Karamarko je bio upitan i o činjenici da ministar branitelja Mijo Crnoja i dalje inzistira na tzv. registru izdajnika. Karamarko mu se, čini se, ne protivi. 'Ajmo shvatiti naše branitelje, njihov senzibilitet i sve ono što su prošli. I mi smo branitelji. Vidjeli ste da su jedno vrijeme branitelji bili izloženi lovu na vještice. Prozivalo ih se da su lažni branitelji. Idemo vidjeti tko su bili agresori. Legitimno je postaviti i to pitanje. To nije lov na ljude, već lov na istinu', rekao je Karamarko.

Lustracija nije lov na ljude, nego borba za suvremenu hrvatsku državu

Izjavio je kako lustracija nije lov na ljude, nego borba za suvremenu hrvatsku državu i distanciranje od vrijednosti iz komunističkog razdoblja.

'Lustracija nije lov na pojedine ljude, nego je lustracija promjena društvene klime i zauzimanje za istinu. Lustracija je borba za suvremenu hrvatsku državu sa pravilnim i čistim definicijama, lustracija je naša odluka da ne želimo imati posla s vrijednostima prije 90-ih godina prošlog stoljeća', rekao je Karamarko odgovarajući na pitanja novinara u Imotskom, gdje je u subotu navečer nazočio svečanosti obilježavanja 26. obljetnice osnutka HDZ-a u tom gradu.

'Lustracija je naša odluka da se sve naše vrijednosti suvremene hrvatske države baziraju na Domovinskom ratu, braniteljima i Franji Tuđmanu. Ne mogu nam danas neki krugovi nuditi ono što smo htjeli odbaciti 90-ih, ne mogu nam nuditi boljševički mentalitet', poručio je Karamarko.

Ministar Crnoja je bio branitej i heroj Domovinskog rata, policajac specijalac, istaknuo je. 'Mi ga podržavamo', rekao je.

'HDZ je uspio maknuti nehrvatstvo s Pantovčaka, iz Sabora i Banskih dvora'

Ocijenio je kako će uspostavom nove vlasti biti elimirane političke napetosti u Hrvatskoj između državnih čelika jer su na glavnim državnim dužnostim čelici narodnjačkog svjetonazora. 'Predsjednicu Republike Hrvatske i predsjednika Sabora smo mi iznjedrili, a u konačnici i premijer kojeg smo mi iznjedrili, našeg su svjetonazorskog profila. To je dobro', smatra Karamarko.

Dodao je kako je u Hrvatskoj napokon narodnjačka vlast ljudi, kako se izrazio, koji se znaju prekrižiti kada uđu u crkvu.

Na novinarski upit kako komentira bojazan u Imotskoj krajini, koja tradicionalno glasa za HDZ, da bi mogla biti zapostavljena jer nema zastupnika iz Imotskoga i Ante Ćorušić nije postao ministar zdravlja, Karamarko je kazao kako Imotska krajina neće biti zaobiđena u obnovi Hrvatske. 'Cijela Hrvatska je ugrožena, ne samo Imotska krajina, a meni je žao što nisu realizirana neka kadrovska rješenja s ljudima koje spominjete i koji su moji prijatelji', kazao je Karamarko. Po njegovom tumačenju, kada se uđe u međustranačke pregovore onda bude nepredvidljivih kombinacija.

'Ali, nama je bilo najvažnije napraviti kombinaciju da ova neokomunistička i nenarodna vlast izađe iz Banskih dvora. HDZ je uspio maknuti nehrvatstvo sa Pantovčaka, iz Sabora i Banskih dvora, a to i jest bio naš cilj', poručio je Karamarko. (D.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene