Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražit će ocjenu ustavnosti Lex Agrokora

Todorić opleo po premijeru: "Plenkoviću, svaki dan pričaš o Agrokoru, a svjesno ga uništavaš!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Todorić definitivno se ponovno aktivirao na blogu i već treći dan zaredom ima novu objavu. OVaj put poručuje kako do kraja tjedna podnijeti Prijedlog za ocjenu ustavnosti Lex Agrokora. Premijeru Plenkoviću je poručio da svjesno uništava Agrokor.

U novoj objavi na blogu Ivica Todorić ponovno proziva i povjerenika za Agrokor Antu Ramljaka, čije radnje naziva protuzakonitima te štetnima za Agrokor, hrvatsko gospodarstvo i čitavu zemlju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći" Ivica Todorić Za Dnevnik Nove TV "Predat ću tužbu protiv Plenkovića, Dalićke i cijele grupe Borg", najavio Todorić i otkrio hoće li zaista u politiku

Todorićevu novu objavu prenosimo u cijelosti:

"Lex Agrokor je duboko neustavan i stoga ću ovaj tjedan Ustavnome sudu podnijeti Prijedlog za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske. Radnje izvanrednog povjerenika, koji je pod izravnom ingerencijom Vlade, su isto tako apsolutno protuzakonite, štetne ne samo za Agrokor nego i za Republiku Hrvatsku i njezino gospodarstvo i proračun. Naše je gospodarstvo, zbog neustavnog Lexa izgubilo sinergijske potencijale i tržišta koja smo moj tim i ja gradili desetljećima. Tri susjedne, prijateljske države- Srbija, Bosna i Hercegovina i Slovenija odbile su priznati Lex Agrokor kojeg je donijela Republika Hrvatska. Štete za Agrokor, ali i Republiku Hrvatsku, već se mjere u milijardama.

Slovenija, zemlja članica Europske Unije, koja primjenjuje norme i vrijednosti koje i Hrvatska mora primjenjivati, jasno je izrazila stav da se ovaj zakon ne može priznati u takvom pravnom okviru. Premijeru Plenkoviću svaki dan pričaš o Agrokoru a svjesno ga uništavaš! Lex Agrokor je štetan za sve one koji imaju legitimne interese za uspjeh Agrokora - vlasnika, investitore, radnike, dobavljače, hrvatsku državu, kao i države u regiji u kojima Agrokor ima svoje tvornice. Događa se pljačka I urušavanje sustava, a ono što je jasno od početka je da će Lex Agrokor proizvesti nesagledive posljedice.

Agrokor je u tržišta, sinergije, razvoj novih tehnologija, industrija, novih kompanija, utrošio milijarde eura i to skupim financiranjima. Stvorili smo nove vrijednosti,otvorili tisuće radnih mjesta, postali internacionalno konkurentni. Sve to preko noći uništava korumpirana država kojom upravljaju lobisti, savjetnici i strvinarski fondovi!"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene