Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivica Todorić objavio je novi blog u kojem je ustvrdio kako se protiv njega "vodi politički progon najgore vrste još od početka ove godine". Optužio je Plenkovića da je "očito potresen odlukom britanskog suda i da je odlučio suspendirati načela pravne države".


Dan nakon što se predao britanskom pravosuđu i kao "građanin Londona" čeka ročište o izručenju Hrvatskoj, Ivica Todorić objavio je novi blog.

Prenosimo ga u cijelosti:

Vezani članci Slika nije dostupna Todorić o prvoj godini Plenkovićeva mandata: "Evo premijeru kako vaše povjerenje izgleda u praksi!" Slika nije dostupna Todorić opleo po premijeru: "Plenkoviću, svaki dan pričaš o Agrokoru, a svjesno ga uništavaš!"

"Protiv mene se vodi politički progon najgore vrste još od početka ove godine, a najviši dužnosnici Vlade to svakodnevno i potvrđuju. To dokazuje čitav niz nedogovornih, ciljano smišljenih političkih poteza i izjava od kaznene prijave tadašnjeg predsjednika Sabora, kaznene prijave i izjava potpredsjednice Vlade, izglasavanja neustavnog Lex-a, davanja pet milijuna kuna iz proračuna za istragu DORH-u koji je samo jedna strana u postupku, nakaradnog roll up-a koji je širom otvorio vrata pljački koju je odobrila Vlada, pa do najnovije zastrašujuće kritike engleskog pravosuđa koje je izrekao premijer Plenković. Nevjerojatno, no premijer, vidno potresen jučerašnjom sudskom odlukom, poziva hrvatske institucije da traže objašnjenja od engleskog suda. Daje im izravni javni nalog za djelovanje, kao što je pred mjesec dana tražio da institucije završe posao u primjerenom roku.

To je u demokratskoj zemlji nezamislivo, trodioba vlasti je temelj na kojem počiva funkcioniranje države i ljudska prava. Plenković je očito odlučio suspendirati i ljudska prava i sva temeljna načela pravne države. To da državni dužnosnici prejudiciraju krivnju, jasno ističu mene kao krivca bez suđenja, u demokratskom je svijetu bez pravomoćne sudske presude nezamislivo".