Bivši vlasnik bivšeg koncerna Agrokor Ivica Todorić danas je za Dnevnik Nove TV još jednom najavio ulazak u politiku.


Todorić kojeg su sa suprugom Vesnom kamere Nove TV snimile na zagrebačkom Mirogoju kazao je kako se on već bavi politikom.

Vezani članci Ivica Todorić izašao iz Remetinca (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Sloković misli da bi suđenje Todoriću moglo početi u veljači, bivši šef Agrokora obrušio se na premijera Ivica Todorić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Potvrđena prva optužnica protiv Ivice Todorića, tereti ga se da je oštetio Agrokor za 1,25 milijuna eura

"Borim se protiv ove nevjerojatne korupcije i pomalo sam pri kraju. Moram prvo to pobijediti, a onda idem dalje. Ovo s Agrokorom je najveća korupcijska afera u povijesti u ovom dijelu Europe. Ja se energično i ozbiljno te na jedan pametan način borim protiv toga. Kad to pobijedim, onda ću nastaviti dalje", kazao je Todorić.

Na pitanje priprema li nekiu veći angažman u politici nije želio odgovoriti već je samo kratko poručio: "Vidjet ćete vrlo brzo".

Podsjetimo, Todorić je prvi dan nakon što je krajem studenog prošle godine izašao iz Remetinca najavio kako ide na izbore te će "osvojiti vlast i pokrenuti Hrvatsku na pravi način"

U priopćenju za medije poručio je kako se odlučio politički aktivirati kako bi promijenio "katastrofalni položaj RH".

Podsjetimo, Ivica Todorić se još se od studenog 2017. nalazi pod istragom zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna. Tom istragom su obuhvaćeni i njegovi sinovi Ivan i Ante Todorić te 12 Agrokorovih menadžera i revizora.

Istražni zatvor bio je odobren jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Londona sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. studenoga prošle godine na slobodu izašao uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna i zabranu napuštanja Zagreba.

Početkom rujna protiv njega i još tri osobe podignuta je optužnica kojom ih se  tereti  da su oštetili Agrokor za 1,25 milijuna eura.