Zagrebački holding
Zagrebački holding Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Novi ljudi načelu zagrebačkog Holdinga su Boris Sesar, nekadašnji predsjednik Društva prijatelja Hajduka i poznati hrvatski triatlonac, ''Ironman'', Matija Subašić Maras nekadašnja direktorica ljdskih resursa Croatia Osiguranje, a Ivan Novaković bivši je direktor Inine servisne tvrtke STSI. Na nekadašnje radno mjesto Pavla Kalinića, imenovan je privremeno Mladen Jurin, nekadašnji glavni vatrogasni zapovjednik.


Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na konferenciji za novinare objavio je kako su izabrana tri dodatna člana uprave Holdinga.

Vezani članci Tomislava Tomaševića u Travnom su dočekale predstavnice majki-odgojiteljica Predstavnice majki odgojiteljica dočekale Tomaševića dok je sadio stablo: "Dosta laži! Ostavite nam stečena prava" Plenković i Tomašević na sastanku u Banskim dvorima Plenković na Twitteru otkrio o čemu je razgovarao s Tomaševićem u Banskim dvorima

Na natječaj su stigle 72 prijave, a intervju je obavljen s 15 kandidata, te je odluka pala na Ivana Novakovića, Borisa Sesara i Matiju Subašić-Maras.

Novaković je 2019. godine bio direktor u tvrtki STSI- Integrirani tehnički servisi koja je dio Ina Grupe. U Holding je došao iz tvrtke DSP RENOMIA, neovisnog brokera u osiguranju. Tvrtka je osnovana 2003. godine, a vlasnik je Ivan Soviček.

Boris Sesar svestran je čovjek s iskustvom u telekomima, član Mense, nekadašnji pretendent na poziciju predsjednika Hajduka i poznati hrvatski triatlonac. Godinama je radio u Hrvatskom Telekomu, a tri godine bio je i potpredsjednik B2B Convergencea Europe u Deutsche Telekomu. 2020. godine prešao je u United Groupu gdje je bio zadužen za telekome. Suosnivač je studija za izradu računalnih igara Gamepires.

Njegova je strast triatlon, a sudjelovao je na brojnim poznatim Ironman natjecanjima.

Matija Subašić-Maras, također nova članica uprave dolazi iz osiguranja i farmaceutske industrije. Šest je godina radila u Croatia osguranju gdje je bila direktorica ljudskih resursa.

Još u lipnju je Skupština Zagrebačkog holdinga imenovala predsjednika Uprave Nikolu Vukovića i člana Uprave Antu Samodola. Inače, Zagrebački holding d.o.o. i ovisna društva su, prema revidiranom konsolidiranom izvješću u 2020. godini, prvi put u posljednjih sedam godina iskazala ukupni sveobuhvatni gubitak od 305 milijuna kuna.

Na čelo Ureda za upravljanje u hitnim situacijama imenovan je Mladen Jurin, bivši vatrogasni zapovjednik koji je dan nakon kornatske tragedije dao ostavku na tu poziciju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju