Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karijera 'Sanaderove miljenice'

VIDEO: Tko je zapravo Bianca Matković?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogo se šuškalo o netrpeljivosti između Biance Matković i Jadranke Kosor.

Nakon šest godina, 2003. Ivo Sanader ju je imenovao šeficom premijerova ureda. 2008. dobila je novo promaknuće, postala je državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova. Samozatajna, u rijetkim je prilikama stala pred novinare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zastupnici imaju i novogodišnje želje Naši političari znaju što je dobro za detoksikaciju Slika nije dostupna Službeno zastupnica 'Velika mi je čast, nisam primijetila da sam neželjena'

'Planiram raditi na tome da za mene govori moj posao, a nastupanje u medijima samo onda kada treba', poručila je Bianca Matković. Prema tvrdnjama mnogih, Sanaderova miljenica profitirala je i nakon njegova odlaska s mjesta premijera. Promaknuta je u ministricu bez portfelja.

>> Bianca uzburkala duhove: 'Nastavak ultimate fighta unutar HDZ-a'

Mnogo se šuškalo o netrpeljivosti između Biance Matković i Jadranke Kosor. Premijerka je često hvalila i branila svoje ministre, ali nije baš voljela pitanja o sudbini ministrice Matković. Na vrh tzv. crne liste došla je, navodno, nakon pokušaja Sanaderova puča. Iako puč nije odobravala, Bianca Matković nije glasala za Sanaderovo brisanje iz stranke, bila je suzdržana.

Na mjestu ministrice bila je samo 8 mjeseci. Premijerka Kosor poslala ju je u Ministarstvo gospodarstva, na mjesto državne tajnice. 'Vjerujem da će na novoj dužnosti Bianca Matković imati priliku realizirati sve one potencijale koje ima, dakle pokazati i znanja, vještine, sposobnost', rekla je premijerka Kosor. Karijeru će Bianca Matković nastaviti u Saboru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene