Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivša državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva Bianca Matković položila je u Hrvatskom saboru zastupničku prisegu.


Matković je time zauzela svoje mjesto u HDZ-ovim zastupničkim klupama, iz kojih je otišao Krešimir Ćosić.

Vezani članci Slika nije dostupna Odlazi li Bianca Matković u Sabor? Slika nije dostupna Kosor o Matković: Njezino je pravo da dođe u Sabor

>> 'HDZ je bio moja stranka i HDZ ostaje moja stranka'

Matković je izjavila kako joj je čast u parlamentu zastupati interese stranke i birača koji su je izabrali, istaknuvši kako se ne smatra neželjenom u HDZ-u. Dodala je kako će i u parlamentu, kao do sada u izvršnoj vlasti, svoj posao obavljati savjesno, profesionalno i časno.

Matković: Velika mi je čast

'Velika mi je čast i nadam se da ću radom u Klubu HDZ-a opravdati povjerenje stranke koja me izabrala, ali i povjerenje građana čijim sam glasovima dobila priliku biti u Saboru', poručila je.

Novinare je zanimalo kako se nosi 's pričama da je unutar HDZ-ovog kluba još uvijek smatraju 'neželjenim djetetom'', jer da je više sklona bivšem čelniku HDZ-a Ivi Sanaderu nego aktualnom stranačkom vodstvu'.

Matković: Šeks mi je čestitao

'Nisam primijetila da sam neželjena. Kao što se vidjelo, danas su moji stranački kolege i prijatelji glasovali za moj povratak i ne vidim tu nikakvih problema', kazala je Matković.

Upitana je li joj po izlasku iz sabornice potpredsjednik sabora Vladimir Šeks ponovio da će joj 'zagorčati život', kako je to navodno izjavio nakon njezine najave o aktiviranju zastupničkog mandata, Matković je odgovorila: 'Ne, čestitao mi je'.

Na upit hoće li preuzeti kakve funkcije u HDZ-ovom klubu i saborskim odborima, odgovorila je kako će o tome odlučiti Klub, a da će ona svaku odluku poštovati.

Matković zamijenila Krešimira Ćosića

Sabor je prethodno jednoglasno potvrdio odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva po kojoj je Bianci Matković zastupnički mandat počeo teći od 30. studenoga, osam dana nakon što je podnijela zahtjev za aktiviranje mandata.

Istovremeno, zastupničku dužnost prestao je obnašati Krešimir Ćosić koji ju je mijenjao u Saboru. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju