Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREGLED TJEDNA

Što je sve obilježilo tjedan za nama: Od afere iz zagorske kleti do prvih rušenja na Banovini i rasta broja prijava za seksualno zlostavljanje

Afera u Zagorju, rušenje kvoruma u Saboru, mjesec dana od potresa, neki su od događaja koji su obilježili ovaj tjedan.

Tjedan je obilježila afera i razgovor HDZ-ova saborskog zastupnika i predsjednika krapinsko-zagorskog županijskog HDZ-a Žarka Tušeka i gradonačelnika Oroslavja Emila Gredičaka s nezavisnim vijećnikom u Oroslavju Viktorom Šimunićem. 

Snimka razgovora Tušeka je koštala smjene s čela zagorskog HDZ - a. "Ova ružna epizoda koja je protuzakonitim snimanjem dospjela u javnost po mojoj političkoj procjeni preteški je uteg", rekao je. Ipak, ne povlači se iz Sabora. Ostaje zastupnik.

"Gruba politička pogreška, ne znam kako mu se to dogodilo, on je preiskusan političar, da ode na sastanak i da završi ovako kako je završilo...Radari u kletima ne funkcioniraju baš", rekao je premijer Andrej Plenković komentirajući aferu.

"Da mi živimo u normalnoj zemlji da bi premijer bi rekao bravo, hvala ti kaj si otkrio nekoga tko se ne uklapa u moju viziju", poručio je Jurišić. USKOK sada češlja sve što je isplivalo i tko je kome i što nudio uoči svibanjskih izbora. Predsjednik relativizira zagorska posla i najnoviji slučaj političkog nestašluka.

"To nije normalno, jadno je. Ali prestanimo razgovarati da se o
tome ide u zatvor. Možda u Rusiji. Ne provodimo hajku, ovo ne da nije
obrana Plenkovića i Tušeka, već pokazatelj kako sustav funkcionira!", kazao je predsjednik Zoran Milanović. Na Markovu trgu, oporba je vladajuće stavila na kušnju. Izašla je iz Sabora i srušila kvorum, jer vladajući na dnevni red nisu stavili zakon o HGK i ukidanju obaveznog plaćanja članarine. 

"To je nisko, dno dna, u nekakvom kanalu, prljavo, u nekakvom kanalu s kojim ne želim imati posla! U situaciji kada je jedan zastupnik većine u bolnici. To se ne zaboravlja!", rekao je Plenković. "Odlučio je pokazati srednji prst svima onima koji su stradali od potresa, kako bi pokazao političku snagu HDZ-a", uvjeren je SDP-ov Peđa Grbin. 

Mjesec dana od potresa

U međuvremenu Banovina je dočekala prva rušenja objekata kojima nema spasa. Mjesec dana prošlo je od potresa, koji je za sobom ostavio neizbrisive tragove. Unatoč svemu, mladi iz Petrinje zaplesali su valcer, poslavši poruku da njihov grad nije mrtav. "Dat ćemo sve od sebe da svijetu pokažemo da smo tu i da možemo i hoćemo dalje", izjavila je Natalija Antić Bjelac. 

Na akademijama, fakultetima i policiji žene ovih dana pričaju o pokušajima silovanja, neželjenim dodirima i neprimjerenim komentarima! Raste broj prijava za spolno uznemiravanje.

Načelnik granične policije iz Gruda Matko Klarić udaljen je zbog toga  s dužnosti! U tjednu za nama, nepoznat netko zgradu u Zlataru u kojoj su i teretana i kafić gađao je zoljom. A na još suludiji čin odlučio se 71-godišnjak iz Pakraca. Bacio je bombu na radnike HEP-a, koji su mu došli isključiti struju.

Osnovnoškolci se vraćaju u učionice, a mogu vježbati i na otvorenom, ali ništa teretane, ništa kava i novine - u kafićima! Mjere će ostati  najmanje do sredine veljače.

Iza nas je najkulturnija noć u godini! Nije se čekalo u redovima i brojalo posjetitelje, ali jest klikove! Eksponati su se razgledavali virtualno. Noć muzeja kao kulturna perjanica i u digitalnom je svijetu ostala dobitna kombinacija. Od znanosti do umjetnosti, ima u nama još radoznalosti!

Više pogledajte u videoprilogu.

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine. Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene