Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tjedni pregled Ivane Pezo Moskaljov

U vremenu izvrnutih vrijednosti poruke radosti i nade potrebnije su više nego ikad

Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr)
Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Mnogima nezamisliv bez šarenih jaja, šunke, mladog luka...sve ovo boje su Uskrsa. Najveći kršćanski blagdan, ne mjeri se veličinom blagdanske košarice. A u vremenu izvrnutih vrijednosti poruke radosti i nade - potrebnije su više nego ikad.

I u tjednu u kojem su prizori vatrene stihije, koja guta parišku katedralu Notre-Dame užasnuli cijeli svijet. Zvoniku koji se urušio i drvenom krovištu - nije bilo spasa. Sačuvane su relikvije i vrijedna umjetnička djela. Ali toliko toga - nepovratno je uništeno. Šteta je ogromna. Nudi se pomoć stručnjaka. Prikuplja novac za obnovu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tjedni pregled Zakoračili smo u Novu zaboravljajući na sve loše u staroj Slika nije dostupna Tjedni pregled Ivane Pezo Moskaljov Ministar - 'I meni je nenormalno da moram zvati: Nemojte dečki kositi kad je špica'

Što je bio okidač prosvjednicima, pa su se žuti prsluci sukobili s policijom. "Mi smo nacija velikih graditelja. Imamo toliko toga obnoviti, i da, obnovit ćemo katedralu Notre-Dame, još ljepšu i želim da to bude dovršeno unutar pet godina", rekao je Emmanuel Macron, francuski predsjednik.

Pretrpjela je osam stoljeća i požara i gromova. Francusku revoluciju i dva svjetska rata. Posjećivali su je milijuni turista. Brojni državnici. Uništena je u velikom tjednu. Kakve li nevjerojatne simbolike.

Gasi se politička vatra, a za opstanak u HDZ-u bori se Plenkovićev zamjenik Milijan Brkić. Osumnjičen da je, uz tuđu pomoć, nezakonito presretao i čitao mailove. Broj žena koje su 'špijunirali' Brkić, brat mu Jozo, Franjo Varga i Blaž Curić - popeo se na četiri. Brkićeva bivša supruga staje u njegovu obranu. No, nikako da se netko iz vrha stranke s njim čuje ili makar pošalje SMS.

Ostane li bez imuniteta, neće ostati na poziciji potpredsjednika Sabora - prognozira oporba. I HDZ-u prebacuje lopticu da ga u tom slučaju smjene.

"Vodstvo HDZ-a nešto više vjeruje DORH-u i policiji, nego gospodinu Brkiću u ovom trenutku", rekao je Arsen Bauk, saborski zastupnik SDP-a. Ako ne premijeru koji se drži po strani, Brkić će odgovore morati dati tužiteljstvu.

Cijeli tjedni pregled možete pogledati u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene