Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na redizajniranoj stranici Državne geodetske uprave od sada se može pratiti tijek rješvanja predmeta na katastru.


Državna geodetska urava u promet je pustila redizajniranu stranicu katastar.hr. Pored novog dizajna na pregledniku katastarskih podataka po prvi puta elektroničkim putem možete pratiti tijek rješavanja vašeg predmeta - informacije o klasi predmeta, datumu otvaranja, datumu rješenja, datumu razvođenja, statusu i osobi koja je za vaš predmet zadužena kao i ispis svih navedenih podatka.

>> Ambiciozni Miljenićev plan: Skratiti rok upisa u zemljišne knjige na sedam dana

Vezani članci Lovro Kuščević (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Kuščević se vratio na posao županijskog vijećnika: Spornu nekretninu još uvijek nije upisao u katastar, pokrenut prekršajni postupak Slika nije dostupna Znanstvenik otkrio tajne pretraživanja putem Googlea

Posebnost je i mogućnost ispisa prikaza katastarske čestice na katastarskom planu preklopljenim s digitalnim ortofotoplanom. Pored toga na web stranici se nalaze i detaljne upute o proizvodima i uslugama Državne geodetske uprave.

Kao i do sada, preglednik stranice nudi pretraživanje uz bolju preglednost i dostupnost katastarskih podataka putem broja katastarske čestice ili putem broja posjedovnog lista.

Ukoliko pretražitelj ne zna puno ime katastarske općine ili u kojem Područnom uredu za katastar ona pripada, dovoljno je u pretraživač upisati početna tri slova imena i dobit će rezultate pretrage.

'Želja nam je naše proizvode učiniti transparentnim i dostupnim našim korisnicima, na način da mogu jednostavno i brzo odabrati podatak i proizvod koji im je potreban', kazali su u Državnoj geodetskoj upravi. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook