Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovarat će s Medvedom

Orešković: 'Nadam se da ću danas donijeti odluku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Tihomir Orešković potvrdio je u utorak da će se tijekom poslijepodneva naći s umirovljenim generalom Tomom Medvedom koji je kandidat Domoljubne koalicije za ministra branitelja te najvjerojatnije donijeti i odluku koga će za to mjesto predložiti Saboru.

Premijer Tihomir Orešković po izlasku iz sabornice potvrdio je da će danas održati sastanak s s umirovljenim generalom Tomom Medvedom koji je kandidat Domoljubne koalicije za ministra branitelja.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica i Tomo Medved - 1 Vjeruje u apsolutnu pobjedu Medved za Dnevnik Nove TV: "SDP je nikad slabiji, a kandidatura Milanovića je potez očajnika" Sabor - 4 Desnica nije zabrinuta Brojne reakcije na koaliciju ljevice i centra: "Vidjeli smo koji su im dometi"

"Iskoristit ću ovo popodne da se nađem s kandidatom i nadam se da ću danas donijeti odluku", rekao je Orešković novinarima u Saboru nakon što je pred zastupnicima predstavio prijedlog proračuna za ovu godinu.

Nije odgovorio na pitanje je li Medved prihvatljiv kandidat Mostu kao dijelu vladajuće većine. "To ne znam. Jučer smo prvi put čuli za gospodina", rekao je Orešković.

Novinare je zanimalo i kakvi su odnosi unutar Vlade, a premijer je potvrdio da nemaju svi isto mišljenje, no to ne drži problematičnim.

"Ovo je demokracija. Svatko ima svoj stav i svoje mišljenje, što mislim da je zdravo. (...) Ja ne znam kako je kod vas u uredu, ja bih to mogao i vas pitati. Slažemo li se svi? Ne. Ali mislim da je zdravo imati nekakve debate i na kraju ćemo onda donijeti bolje i kvalitetnije odluke", rekao je Orešković.

Imenovanje ministra branitelja nije najvažnije pitanje

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ocijenio je u utorak kako imenovanje ministra branitelja nije najvažnije političko pitanje.

"Mislim da su branitelji zaštićeni i da će biti zaštićeni i da im ne prijeti ništa. Prema tome, nije ni najvažnije tko je ministar branitelja. Neka ministarstvo pripoje nekom drugom ministarstvu, ako se nisu u stanju dogovoriti tko će biti novi ministar, ali to nije najvažnija tema", kazao je.

Oštru komunikaciju među članovima SDP-a u kampanji za unutarstranačke izbore Milanović smatra "bečkom školom u odnosu na ono što se u američkoj izbornoj kampanji događa već tjednima".

"Kada gledate kakvim riječima se oni služe, doduše, nisam još čuo za Goebbelsa, još nitko Trumpa nije nazvao Geobbelsom, tu ja prednjačim, mada se zaista ne mogu mjeriti sa Goebbelsom. On je psihopat, ja mislim da ja nisam, i puno sposobniji od mene u onome čime se bavio", dodao je Milanović uz smijeh. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene