Novi mandatar i Božo Petrov sastali su se u središnjici Mosta.


Nakon konstituirajuće sjednice Sabora, novi mandatar Tihomir Orešković stigao je u središnjicu Mosta u Smičiklasovoj ulici. Oko 15 sati počeo je sastanak s Božom Petrovom i ostalim članovima Mosta među kojima su Ines Strenja Linić i Jure Martinović. Oko 17 sati sastanak je završio.

Vezani članci Slika nije dostupna Susret Oreškovića i MOST-a u Sinju: 'Premijer zna da su mu vrata za suradnju otvorena' Slika nije dostupna Tko izlazi iz starog i ulazi u novi mogući sastav Vlade?

'Imali smo jednu vrlo otvorenu diskusiju, dijalog, gdje smo raspravljali ideje o zdravstvenom sustavu, ekonomiji i kako ćemo poboljšati Hrvatsku', rekao je nakon sastanka Orešković.

Nije bilo razgovora o ministarstkim pozicijama. Članovi Mosta pobliže se se upoznali s mandataraom, a iza zatvorenih vrata razgovarali su dva sata. Oreškovića su upoznali sa smjernicama i temama koje su njima bitne. Orešković je rekao da će u njegovom timu biti mjesta i za članove Mosta i Domoljubne koalicije. Teme kojih su se dotakli bile su financije, ekonomija, zdravstvo...

'Nekada kada upoznate ljude brzo možete vidjeti jesu li kvalitetni. On ima karakteristike i vrline koje će uvidjeti i građani Hrvatske', rekao je Božo Petrov nakon sastanka.

Orešković je poručio da se u Hrvatsku vratio jer je domoljub, te poručio da mu je čast što može pomoći svom narodu.

Razgovor o daljnjim koracima

Čelnik Mosta Božo Petrov uoči sastanka s mandatarom Tihomirom Oreškovićem u središnjici te stranke kazao je da će uz ugodno druženje članovi Mosta s budućim premijerom razgovarati o daljnjim koracima te se bolje upoznati.

Petrov je istaknuo kako će se govoriti o tome zašto je Most ušao u 'ovu cijelu političku priču', što se napravilo zadnjih mjeseci te da će ga upoznati s ciljevima Mosta što želi promijeniti u Hrvatskoj.

Na pitanje jesu li Oreškovića trebali upoznati i razgovarati nešto ranije, Petrov je rekao kako se delegacija Mosta već upoznala i vodila razgovore, no da je potrebno upoznati ga i s drugim članovima stranke.

Govorit će se o svemu što se treba napraviti, ali uz ugodno druženje da bi se rad nastavio kako treba, rekao je uoči sastanka Petrov. Na pitanje jesu li ih obeshrabrile sumnje dijela javnosti da ako je Orešković dobar menadžer ne mora biti dobar državnik, Petrov je kazao kako smatra da će se građani uvjeriti u Oreškovićevu stručnost. 'Da biste vodili firmu koju je on vodio nećete biti samo dobar menadžer', zaključio je Petrov.

Mandatar nove vlade Tihomir Orešković uoči sastanka s Mostom koji je počeo u 15 sati komentirao je samo kako se 'ide malo bolje upoznati s predstavnicima Mosta'.

Božo Petrov je nakon konstituirajuće sjednice Sabora izrazio uvjerenje da će Most izvrsno surađivati s Oreškovićem. Što se tiče budućih ministara naglasio je kako će se Most usuglašavati s Domoljubnom koalicijom, ali da će o svemu odlučivati i Orešković, koji "mora na određeni način birati svoj tim". (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook