Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP-poručuje

Žestoki obračun SDP - HDZ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je SDP-ov zastupnik Željko Jovanović pojedine članove HDZ-a jutros nazvao pravim zločincima iz zagrebačkog HDZ-a stiže žestoki odgovor.

'I danas Željko Jovanović zajedno sa Slavkom Linićem i Lukom Denonom svjesno i odvratno laže. Bezprizorne laži i klevete su jedino što možemo čuti iz usta Željka Jovanovića', poručio je Bačić. 'Današnjom presicom je pokazao, ono što već duže vremena jasno pokazuje hrvatskim građanima da Željku Jovanoviću i SDP-u ništa ne znače pravosudne institucije u RH, kako Državno odvjetništvo, tako i hrvatski sudovi', dodao je., izjavio je na opetovane Jovanovićeve optužbe ministar graditeljstva Branko Bačić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SDP tvrdi 'Potrebna rekonstrukcija HDZ-a, a ne Vlade' Slika nije dostupna Podjela vrha na tri skupine 'HDZ putuje u Remetinec, mirovinu i oporbu na dulje vrijeme'

Jovanović sve oštrije o HDZ-u

Željko Jovanović rekao je kako je pogriješio u izjavi da je vrh HDZ-a u političkom smislu zločinačka organizacija jer sve što se događa zadnjih tjedana pokazuje da su to preblage ocjene. 'Pojedini pripadnici vrha HDZ-a pravi su zločinci', rekao je Jovanović na redovitoj press konferenciji SDP-a u Rijeci.

Objasnio je kako su pojedini članovi HDZ-a pokrali vojne stanove, drugi su opljačkali državne tvrtke, treći su neshvatljivom politikom izdali branitelja Purdu, a svi su zajedno doveli su RH sve bliže brojke od 350 000 nezaposlenih i pred sam gospodarski slom.

>> Jovanović: Optužbe HDZ-a su gadljive i otužne

'Neki su zveckali lancima, a neki su već završili u lancima i tamo čekaju društvo', rekao je Jovanović. Upitan od strane novinara da pojasni na koga je mislio, Jovanović je rekao kako svi oni koji su zadnjih sedam godina bili u vrhu HDZ-a imaju potencijala za titulu zločinca.

'Nevjerojatno je da Jadranka Kosor ne razumije da je u trenutku kad je Ivo Sanader dobio besplatni stan i hranu u Austriji, da je ona kao njegova osobno odabrana nasljednica zajedno s cijelom vladom Sanaderova kontinuiteta neodgovornosti i nesposobnosti izgubila i posljednji djelić vjerodostojnosti i legitimiteta da upravlja Hrvatskom', rekao je.

'Odgovorna i moralna osoba, čiji je mentor i bivši premijer kao vođa zločinačke grupe u zatvoru izvan Hrvatske, bivši potpredsjednik vlade također optužen da je vođa drugog kraka zločinačke grupe, nekoliko ministara i državnih tajnika u zatvoru ili na pragu zatvora, zatražila bi od građana da se izjasne o povjerenju takvoj vladi', rekao je Jovanović te dodao kako je 'iluzorno to očekivati od osobe koja bez grižnje savjesti živi u tuđem stanu iz kojeg su nezakonito izbačena braća Drobac, zbog čega je jedan od njih počinio i samoubojstvo'.

'Nedopustivim' ponašanjem ocijenio je i 'situaciju u kojoj ministar zdravstva privede svećenika na stranačku konferenciju za novinstvo u prostorijama ministarstva te rukom ispisanim papirom dokazuje da postoji crni fond kojim su se kupovali svi, od svećenika do estradnih zvijezda i političara, a da toga u svoj bahatosti nije bio ni svjestan'.

Slavko Linić prozvao je premijerku Kosor glumicom. 'SDP ima programe ali je Jadranka Kosor glumica koja kaže da želi suradnju s oporbom, a odbija sve naše prijedloge za spas Hrvatske', rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene