Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saborski zastupnik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Željko Jovanović ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinstvo da Hrvatskoj nije potrebna rekonstrukcija vlade, nego rekonstrukcija HDZ-a.


Ta politička stranka treba otići u oporbu te se ondje izliječiti od Sanaderova korupcijskog vladanja, rekao je Jovanović i dodao da bi se tako vratila vjera u politiku i političare.

Vezani članci Marijan Krpan - 3 Stručnjak iz Agencije za ugljikovodike o mogućoj nestašici goriva i treba li mijenjati model izračuna cijene: "Formula funkcionira" Krešimir Babić - 1 Očajni vlasnici malih pumpi pred slomom: "Netko će moći raditi dva, netko tri tjedna, a netko samo deset dana"

Najava rekonstrukcije vlade 'licemjeran je i prikriven pokušaj nastavka korupcijske politike jer se time samo omogućava Jadranki Kosor da koristi državni proračun za financiranje svoje predizborne kampanje sljedeće godine otvaranjima objekata i rezanjem vrpci', rekao je Jovanović.

>> Još se ne odbacuje mogućnost izvanredne sjednice Sabora

Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić ocijenio je da su vladajući protekle godine vodili lošu politiku te da nije zadovoljila ni vlada ni Sabor.

'Teško je, a bit će još teže'

Vlada je radila na štetu građana i gospodarstva. Oni koji građanima govore o potrebi suradnje stranaka na vlasti i oporbe ne shvaćaju što se u politici događalo proteklih sedam godina, istaknuo je Linić, dodajući da između njih 'nema zajedničkog kontakta jer ih vladajući ne žele shvatiti kad tvrde da je samo korjenitim promjenama moguće prevladati krizu'.

'Teško je, a bit će još teže jer ćemo nastaviti plaćati ceh ove vlasti', ocijenio je Slavko Linić, dodajući da je, unatoč tome, svaku krizu, pa i ovu, moguće prevladati, ali je za to potrebna promjena sadašnje politike.

Na konferenciji za novinstvo sudjelovali su i saborski zastupnici Luka Denona i Romana Jerković.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju