Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podjela vrha na tri skupine

'HDZ putuje u Remetinec, mirovinu i oporbu na dulje vrijeme'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović je konferenciji za novinare u Rijeci ustvrdio da novoosnovani Savez za promjene nudi novu i pravedniju Hrvatsku, a HDZ-ova koalicija svakim danom više na vlasti gura Hrvatsku sve dublje u propast.

HDZ-ov način upravljanja državom, utemeljen na političkoj korupciji, uzrok je sadašnje krize, ustvrdio je Jovanović. Velika većina hrvatskih građana, bez obzira na stranačku pripadnost, više nije spremna odricati se svojih prihoda u korist šačice povlaštenih iz vrha HDZ-a i, kako je rekao, koalicijskih klijentelista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okrivio Vladu Jovanović: U Hrvatskoj vlada nezaposlenost, nesigurnost i beznađe Slika nije dostupna SDP-poručuje Žestoki obračun SDP - HDZ

Jovanović je kazao da je Hrvatska pretvorena u društvo potpune neodgovornosti i neograničene mogućnosti pljačke za osobne i stranačke potrebe. Rješenje za dobrobit svih građana je podjela vrha HDZ-a na tri skupine: jednu s Ivom Sanaderom na čelu, koja putuje u Remetinec, drugu s Jadrankom Kosor i Vladimirom Šeksom na čelu koji mogu u zasluženu mirovinu i treću koja će otići u oporbu na dulje vrijeme, istaknuo je Jovanović.

Nelikvidnost je jedan od najvećih problema

Saborski zastupnik Slavko Linić je kao jedan od najvećih problema u zemlji istaknuo nelikvidnost protiv koje bi se trebala boriti vlada, a ona to ne čini. Zbog sve veće nelikvidnosti osim gospodarstva teškoća će sve više imati i jedinice lokalne samouprave koje više neće moći ulagati na lokalnoj razini. Ove zime se zbog teškoća s plinom, odnosno njezinim vlasnikom MOL-om, može očekivati otežana opskrbom plinom industrijskih pogona, posebno petrokemijskih, te u industriji cementa i stakla, naveo je.

>> Jovanović: Vrh HDZ-a je kriminalna organizacija

Na novinarski upit da komentira, po pisanju nekih medija, prijedlog HSLS-a da Željko Rohatinski bude predsjednik vlade, Linić je ocijenio da je Rohatinski dobro obavio svoj posao vodeći monetarnu politiku, ali da ne bi bilo dobro da vodi fiskalnu politiku kao premijer. 'Za lošu fiskalnu politiku odgovoran je i HSLS koji je do jučer s HDZ-om vodio to područje', kazao je Linić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene