Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politička kriza

DRŽAVA NA 'HLADNI POGON' Evo što trenutno radi tehnička Vlada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako Hrvatska treuntačno ima tehničku vladu, plaće i mirovine, nisu dovedene u pitanje. Potvrdio je to za Dnevnik Nove TV, tehnički ministar financija Zdravko Marić. No, kako je riječ o tehničkoj Vladi, prostor za rad ministara je sužen.

Država radi na hladni pogon. Jer padom premijera Tihomira Oreškovića, Hrvatska je dobila tehničku Vladu. Ono što smije raditi, ograničio je zakon. No, Hrvatska ima proračun koji je izglasao Sabor, pa se, sve što je u njemu, može izvršiti, tvrdi tehnički ministar financija Zdravko Marić.

Pročitajte i ovo Zdravko Marić Na odmoru Prvi put otkako je otišao iz Vlade bivši ministar financija Marić pred kamerama: Otkrio je li našao posao Zdravko Marić - 1 DOZNAJE DNEVNIK NOVE TV Zdravko Marić jučer ispitan u USKOK-u u svojstvu svjedoka u aferi Vjetroelektrane

'Hrvatski Sabor je usvojio proračun u kojem je to i napisano, kako na međunarodnom, tako i na domaćem tržištu. Ono što znate je da mi ta tržišta pratimo i tražimo najbolji mogući trenutak', kaže Marić.

A u pitanje nisu dovedene, uvjerava, ni plaće ni mirovine. 'To je sve zapisano u proračunu, proračun se izvršava u skladu s predviđanjima, naše potrebe postoje, ali njih ćemo sve izvesti prema planu', dodaje Marić. No, djelokrug rada je sužen.

'Sužene su mogućnosti, ja sam tehnički ministar, ali neke odluke donosim sukladno tehničkoj Vladi i zakonima', kazao je Davor Romić, tehnički ministar poljoprivrede.

U zakonu stoji da ne smiju zaključivati ugovore značajnije vrijednosti niti kadrovirati, osim u iznimnim situacijama kada mogu postaviti vršitelje dužnosti. No, zato je već prvog dana kao tehnički ministar znanosti obrazovanja i sporta, Predrag Šustar razriješio radnu skupinu za kurikularnu reformu na čelu s Borisom Jokićem - koja je to tražila još prije tri tjedna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene