Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

TDZ napuštaju i sindikalci?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi Novog sindikata dogovorili su se u četvrtak nešto prije 12 sati s policijom, Vladom i sudskim službenicima o napuštanju pogona bivše Tvornice duhana Zagreb (TDZ) u Jagićevoj ulici u Zagrebu.

Predstavnici sindikata su pristali na napuštanje TDZ-a, ali tek kada dobiju pismena jamstva, što će se dogoditi za nekoliko sati. 

Pročitajte i ovo Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar" Sindikati - 3 "Poruka Vlade je da im nismo važni" U ponoć istječe rok! Učiteljica Gordana o koeficijentima: "Radim 42 godine, a u mirovinu ću otići kao najslabije plaćena među svim državnim i javnim službama"

Deložacija se trebala provesti još u četvrtak u 8 sati. Prostor oko pogona tvornice blokirala je policija, a unutar tvornice nalazi se još 15-ak članova Novog sindikata.

Nešto prije 9 sati uz policijsku dozvolu u ograđeni prostor ušao je i predsjednik Novog sindikata Mario Iveković. Prije toga on je okupljenim novinarima kazao kako očekuje da bi policija mogla i primijeniti silu, no da se članovi sindikata ne boje. U medijima je, pak, ranije najavio da će se sindikalci oduprijeti policiji.

Oko ograđenog prostora u blizini TDZ-a podršku članovima Novog sindikata došla je izraziti nekolicina članova Hrvatske udruge sindikata i manji broj građana.

Što se događa unutar pogona u Jagićevoj za sada se ne može doznati.

Ovrha, odnosno deložacija u bivšem TDZ-u u Jagićevoj ulici počela je u ponedjeljak, no prekinuta je jer su članovi Novoga sindikata odbili napustiti prostor tvornice.

Rješenjem o ovrsi Općinski je sud 12. srpnja odredio da radnici i sindikalci moraju napustiti tvornicu koju su zaposjeli prije gotovo četiri mjeseca, te da se tvornica preda u posjed ovrhovoditeljima.

Zagrebački Općinski sud, koji je donio odluku prema kojoj se pogon u Jagićevoj mora isprazniti i vratiti u posjed Tvornici duhana Rovinj, jučer je, kako se neslužbeno doznaje od izvora bliskog tom sudu, odbio prijedlog Novog sindikata da se odgodi provođenja ovrhe, odnosno deložacija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene