Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tanković očekuje siguran ulazak u sabor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Stranke demokratske akcije Hrvatske i kandidat te stranke na listi za predstavnike nacionalnih manjina Šemso Tanković izrazio je uvjerenje da će 'sasvim sigurno ući u Hrvatski sabor'.

Tanković je kazao kako očekuje da na izborima pobijedi SDP, koji SDA podupire.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čehok: 'Želimo znati tko nas čeka iza vrata na koja kucamo' Slika nije dostupna 'Demokratska tradicija nalaže da mandat dobije relativni pobjednik'

Predsjednik SDA je rekao da su njegova stranka i on kao zastupnik u Saboru podupirali Vladu HDZ-a, ali će mu uskratiti potporu u idućem mandatu u prvom redu zato što nije riješen nacionalni status Bošnjaka u Hrvatskoj.

Tanković je kazao da među Bošnjake trebaju biti ubrojeni i oni koji se nacionalno izjašnjavaju kao Muslimani, kojih je, po njegovim podatcima, u Hrvatskoj 33.000. Dodao je da je Bošnjaka mnogo i među neopredijeljenima.

Tanković je izrazio nezadovoljstvo i neuvrštenjem Bošnjaka i
Slovenaca u preambulu Ustava.

Dosadašnja Vlada, rekao je, u vezi s potrebama Bošnjaka u Hrvatskoj dobro je učinila omogućivši da hrvatsko državljanstvo dobije oko 500 Bošnjaka koji su se zbog rata privremeno iselili iz Hrvatske te se zatim vratili.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene