Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čehok: 'Želimo znati tko nas čeka iza vrata na koja kucamo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Čehok, potpredsjednik HSLS-a, gostujući u emisiji 10 do 8 Mirjane Hrge istaknuo je kako 'nema nikakvog rata između HSLS-a i HNS-a'.

'Nismo mi ušli u nikakav rat, barem ja nisam. Samo mislimo kako nije primjereno da nas za stol poziva netko tko na to nema pravo', istaknuo je Čehok, aludirajući na poziv HSLS-u na pregovore s 'koalicijom lijevog centra' koji je uputila predsjednica HNS-a Vesna Pusić.

Pročitajte i ovo Švedska postaje članica NATO-a gotov trnovit put Nakon dva stoljeća neutralnosti: Švedska postaje članica NATO-a Stričak i Bosilj Tko se predozirao? Žestoko se posvađali gradonačelnik i župan: "U kakvoj deluziji živi HDZ-ovac koji se s 2,02 promila tuče u cajkaškom klubu?"

U medijima se protekla dva dana piše o osobnim animozitetima između Ivana Čehoka i Radimira Čačića, te Đurđe Adlešić i Vesne Pusić, i o tome kako su ti animoziteti velika prepreka u dogovoru HSLS-a i SDP-a koji je HNS istaknuo kao svog najbližeg partnera.

'Što se mene tiče nema osobnih animoziteta, niti bih ikada politiku sveo na osobne animozitete. No ako želite raditi ozbiljno, morate biti svjesni da je Hrvatska danas u ozbiljnoj situaciji', kaže Čehok. 

>> Foto: 'Tajni' sastanak Milanovića i Čehoka

'Mi smo dobili manje zastupnika nego što smo se nadali, ali oni (HNS) su dobili još i manje. Osim toga važno je istaknuti kako za sada ne postoje nikakve koalicije, već samo pisma namjere. No, od namjere do realizacije je dugačak put,' kaže Čehok ističući kako, iako je program HSLS-a bliži SDP-ovom, oni imaju namjeru veoma ozbiljno pristupiti pregovorima, jer smatraju da imaju veliku odgovornost prema građanima Hrvatske.

'Predsjednici naših stranaka, i gospodin Friščić i gospođa Adlešić, jasno su istaknuli kako će pregovarati s oba mandatara, a za to nam ne treba nikakav posrednik', rekao je Čehok.

'Mi kucamo na otvorena vrata, ali nam je bitno i koga ćemo iza njih zateći. Ja nisam rekao da tamo ne želim HNS, već sam samo izjavio kako nas na pregovore oni ne trebaju pozivati, jer mi znamo tko nas može pozvati, a tko ne', kaže Čehok.

Čehok je napomenuo kako ga smeta aludiranje na mogući raspad koalicije HSS-a i HSLS-a, te neke stvari koje je Radimir Čačić na račun HSLS-a izrekao tijekom kampanje.

Za nagađanja prema kojima je dio HSS-a uz HDZ, a drugi dio uz SDP, te da se zbog toga Friščić nalazi u velikim problemima i u strahu da mu se stranka ne raspadne, Čehok kaže kako nemaju smisla.

'Mislim da je Friščić dovoljno odgovoran i zreo političar i mislim da dobro vodi HSS i ne bojim se da neće sebi pronaći kohezivne snage', zaključio je Čehok. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene