Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Talijanska koćarica vratila se u Italiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska ribarica, koćarica 'Antonia madre', koja je jučer zatečena u krivolovu u hrvatskim teritorijalnim vodama kod Palagruže, te s posadom sprovedena u višku luku, noćas se nakon plaćanja kazne vratila u Italiju, potvrdio je talijanski konzul u Splitu Augusto Baccaro.

Talijanski konzul u Splitu Baccaro zamolio je da se prenese njegova zahvalnost hrvatskoj policiji i vlastima koje su talijanske diplomatske predstavnike u Hrvatskoj odmah izvijestili o prekršaju talijanske koćarice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slijedi prekršajna obrada ribara Talijanska ribarica zatečena u protuzakonitom ribolovu Slika nije dostupna Kod Palagruže Talijanska ribarica u hrvatskim teritorijalnim vodama

Talijanski konzul naglašava da je suradnja sa svim razinama hrvatskih vlasti i u ovom slučaju, kao i do sada, bila odlična. Kaže da je ribarica 'Antonia madre' prekršila i talijanske zakone ulaskom u tuđe teritorijalne vode, ali to, kako je kazao, ne znači da joj konzulat nije pružio svu potrebnu pomoć.

Sutkinja Prekršajnog suda u Visu Senka Acalinović kaznila je
zapovjednika ribarice 'Antonia madre' Mattea Colonna novčanom kaznom od 57.000 kuna dok su članovi posade mornari Fiore Massimo i Barbone Nicoli kažnjeni s po 3000 kuna. Sutkinja je izrekla i mjeru oduzimanja alata za ribolov te protjerivanja iz Hrvatske svih triju članova posade u trajanju od godine dana.

Zapovjednik talijanske ribarice podmirio je i troškove postupka u iznosu 850 kuna.

Ribarica nije oduzeta jer je koćarica 'Antonia Madre' prvi put
zatečena u krivolovu u hrvatskim teritorijalnim vodama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene