Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ured srbijanskog predjednika Borisa Tadića je opovrgnuo izjavu predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića o navodnoj Tadićevoj izjavi u slučaju vukovarskog branitelja Tihomira Purde, ustvrdivši kako je poznato Tadićevo stajalište o tome.


'Poznato je stajalište predsjednika Tadića, da slučaj Purda i druge slične slučajeve trebaju razmatrati nadležna ministarstva i državna odvjetništva Srbije i Hrvatske, poštujući pravne sustave obiju zemalja, kao i da se ljudi ne bi trebali baviti netočnim interpretacijama', rečeno je u uredu srbijanskog predsjednika.

>> Srbija odustaje od suđenja Purdi

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović izjavio je jučer navečer na Osječkoj televiziji kako Srbija vjerojatno neće suditi hrvatskom branitelju Tihomiru Purdi pokaže li se da protiv njega nema drugih dokaza osim svjedočenja pod prisilom.

Vezani članci Slika nije dostupna Purda najavio da će tužiti Srbiju Slika nije dostupna VIDEO: 'Evo vam hrvatski narode, Bog nas može samo spasiti'

Purda će još barem šest mjeseci sjediti u ćeliji u Sarajevu

'Dotaknuvši se slučaja Purda, predsjednik Tadić kazao je da se Srbija neće baviti tim slučajem ako nema drugih dokaza da je Purda počinio zločin za koji je osumnjičen osim iskaza iz zatvora', rekao je Stanimirović.

Tihomir Purda je u pritvoru u Zenici na osnovi srbijanske optužnice za ratni zločin, a u srijedu mu je sud BiH odlučio produljiti ekstradicijski pritvor do šest mjeseci kako bi sud dobio potrebno vrijeme da odluči o zahtjevu za njegovo izručenje Srbiji. (Hina)