Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović

Srbija odustaje od suđenja Purdi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović izjavio je na Osječkoj televiziji kako Srbija vjerojatno neće suditi hrvatskom branitelju Tihomiru Purdi pokaže li se da protiv njega nema drugih dokaza osim svjedočenja pod prisilom.

Stanimirović je to izjavio kao gost u emisiji 'Karte na stol' Osječke televizije govoreći o jučerašnjem prijamu predstavnika srpske zajednice koji žive izvan Srbije kod srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, kojem je nazočilo i izaslanstvo srpske nacionalne manjine iz Hrvatske predvođeno Stanimirovićem.

Pročitajte i ovo Šime Vičević (Foto: Dnevnik.hr) Nalaze se na tajnoj lokaciji Majka djece koju je otac bacio s balkona svjedočila putem videoveze Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Slučaj Tolušić Jelinić nakon davanja iskaza u USKOK-u: "Naravno da su me tražili da otkrijem tko je izvor fotografija i naravno da to nisam otkrio"

'Dotaknuvši se slučaja Purda, predsjednik Tadić kazao je da se Srbija neće baviti tim slučajem ako nema drugih dokaza da je Purda počinio zločin za koji je osumnjičen osim iskaza iz zatvora', rekao je Stanimirović.

>> Purdina supruga: Ljuta sam i na državu i na Vladu

>> Purdi produljen pritvor, odvjetništvo najavilo žalbu

Tihomir Purda je u pritvoru u Zenici na osnovi srbijanske optužnice za ratni zločin, a danas mu je Sud BiH odlučio produljiti ekstradicijski pritvor do šest mjeseci kako bi sud dobio potrebno vrijeme da odluči o zahtjevu za njegovo izručenje Srbiji. Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nije od BiH tražilo Purdino izručenje jer je nakon provedenih izvida i istražnih radnji utvrđeno kako nema osnova za poduzimanje kaznenog postupka protiv njega.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene