Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozitivan primjer iz Kaštela

Svojom imovinom jamči da neće oštetiti grad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimili smo, konačno, i jedan pozitivan, gotovo nevjerojatan, politički primjer! Gradonačelnik Kaštela jamči vlastitom imovinom da neće oštetiti grad koji vodi. Oporba, naravno, već najavljuje da će ga lupiti po džepu. A on nema ništa protiv, pokaže li se da je negdje zgriješio.

Gradonačelnik Kaštela Josip Berket kod javnog bilježnika je ovjerio da se njegovom imovinom od 250 tisuća eura može naplatiti svatko tko smatra da je svojim grubim nemarom oštetio gradski proračun. Berket objašnjava da je time htio izbjeći politikanstvo. 'Izbjeći prevelike priče, prevelika pitanja, pustite me, imam prevažnog posla da bi se s tim bavio. Ako sam pogriješio, a možda i jesam, naplatite se iz mog jamstva i gotova priča', kaže gradonačelnik Berket.  Drugom izjavom garantira i da se nitko od njegove rodbine i obitelji neće zaposliti na bilo kojim poslovima koji se plaćaju iz proračuna. Kaštelani naravno njegove garancije zdušno podržavaju.

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Stjepan Nemak - 3 Donosi Provjereno Vjerovao je prijatelju na riječ: Slijep i bez oba stopala, ostao je prevaren i sam u straćari bez vode

HDZ već napada

No, namjere za posezanjem u gradonačelnikov džep već su počele. Gradski HDZ-ovci, već se savjetuju s pravnicima, žele u proračun novce iz Berketova jamstva zbog, smatraju sporne, volonterske plaće dogradonačelnice od 11 tisuća kuna. 'Iako po još uvijek važećoj odluci gradskog vijeća iz 2005. godine iznosi tisuću i sedamsto kuna, mislimo da je na taj način prekršena odluka gradskog vijeća', kaže potpredsjednik HDZ Kaštela Mihovil Biočić.

'Mislim da su u krivu'

S obzirom da je dogradonačelnica bila u mirovini, Berket je volonterskom plaćom htio uštedjeti na doprinosima. No potom je odlučio da će i ona biti profesionalac. 'Ja mislim da su oni u krivu i da je to čisto politikanstvo', kaže Berket. Ali dodaje da njegovo jamstvo upravo tome i služi, da ga se pusti na miru i ukoliko sud presudi da je pogriješio, nek se uzmu njegovi novci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene