Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz bok najvećim svjetskim kompanijama

Svjetsko priznanje za Inin projekt Zeleni pojas

Zeleni pojas (Foto: Ina d.d.)
Zeleni pojas (Foto: Ina d.d.) Foto: Ina d.d.
Zeleni pojas, projekt Ine, našao se u izabranom društvu 80-tak najuspješnijih svjetskih primjera održivog razvoja iz korporativnog svijeta te uz bok najvećih svjetskih kompanija poput Googlea.

Kao primjer dobre prakse, u ovogodišnje Globalno izvješće o održivom razvoju, uvršten je Inin projekt Zeleni pojas. On je prepoznat kao projekt koji direktno pridonosi očuvanju života na Zemlji što su Ujedinjeni narodi uvrstili u svoje Globalne ciljeve održivog razvoja. Za izradu ovog UN-ovog izvješća zadužena je Međunarodna trgovačka komora – najveća svjetska poslovna organizacija čije članstvo čini više od 6 milijuna kompanija u svijetu, što uspjeh Ininog projekta čini još značajnijim. Zeleni pojas tako se našao u izabranom društvu 80-tak najuspješnijih svjetskih primjera održivog razvoja iz korporativnog svijeta te uz bok najvećih svjetskih kompanija poput Googlea.

Pročitajte i ovo Naftna platforma Geofizički podaci Hrvatska i Kanada zajedno će tražiti naftu i plin: Grade se četiri nove bušotine Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

Izvještaj je predstavljen prošli tjedan u New Yorku na UN-ovom Političkom forumu na visokoj razini. Zadaća tog tijela je praćenje provedbe UN-ovog Programa održivog razvoja 2030. Inin projekt Zeleni pojas uvršten je u globalno izvješće na inicijativu Nacionalnog odbora Međunarodne trgovačke komore u Hrvatskoj. „Izuzetno smo ponosni što je projekt Zeleni pojas prepoznat na međunarodnoj sceni te što je uvršten u jedno od svjetski najpriznatijih izvješća o održivom razvoju. Za našu kompaniju održivi razvoj predstavlja jedno od temeljnih načela poslovanja i zbog toga spremno sudjelujemo, ili sami pokrećemo, brojne projekte i inicijative usmjerene na zaštitu okoliša i održivo poslovanje“, izjavila je direktorica Održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša Ine Angelika Brnada.

Zeleni projekt INA provodi petu godinu zaredom te u sklopu njega sufinancira ekološke projekte. Natječaj je namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj, a tijekom proteklih pet godina realizirano je 65 projekata koje je INA sufinancirala s više od 1,3 milijuna kuna. U samu realizaciju projekata na terenu aktivno se uključuju i zaposlenici Ine kroz INA Klub volontera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene