Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crna statistika

Svjetski je dan braka, a u Hrvatskoj svaki četvrti završi - razvodom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetski je Dan braka. Prošle godine u Hrvatskoj je sklopljeno više od 21.000 brakova, no statistika kaže da svaki četvrti završi razvodom. Brojni bračni parovi u svojim su župama obnovili zavjete i prisjetili se dana svog vjenčanja.

Dragutin i Marija Crnek zajedno su već 50 godina. Nikada nisu pomislili na razvod. 'O svemu smo se dogovarali, što je najvažnije', kaže Marija a Dragutin dodaje: ' Ona je u kući gazda, ali je onako kako ja kažem'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pravo na slobodu Roditelji su je natjerali u brak iz kojega već 11 godina očajnički želi izići: No iz jednog razloga to ne smije Ilustracija Nisu svi bili zadovoljni Trebala je to biti velika promjena u razvodima, ali ništa od toga: Zakon se mijenja nakon 90 godina

Da ljubav ne nestaje lako potvrdili su danas brojni parovi koji su povodom svjetskog Dana braka obnovili zavjete. No, statistika kaže da svaki četvrti brak u Hrvatskoj završi razvodom. Sve je manje i onih koji se odlučuju na bračnu zajednicu.

'Ja mislim da je tu puno uzroka koji mlade ne ohrabruju na takav izbor', kaže don Pejo Orkić, župnik župe Marije Pomoćnice u Zagrebu.

I najbolji brakovi imaju krize, no to ne znači da im nema spasa.Bračni par Crnek ima recept: 'Treba sve pretpjeti i jedan drugoga moraju gurati'.

Oni su dokaz da je uz pravog partnera, unatoč svim životnim nedaćama, lako dočekati 25 ili 50 godina braka s osmijehom!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene