Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svjedok za ubojstvo Čedomira Vučkovića optužio Fehira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za ratne zločine nad osječkim Srbima nastavljeno je ispitivanjem bivšeg hrvatskog branitelja Dražena Pavičića, koji je u vrijeme ubojstva civila Čedomira Vučkovića bio u zgradi tadašnjeg Sekretarijata za narodnu obranu.

Pavičić je ispričao kako je u Osijek doputovao u potrazi za sinom jednog svojeg prijatelja, ali se odlučio priključiti obrani. U Sekretarijatu za narodnu obranu, kojemu je na čelu bio Glavaš, dobio je uniformu i oružje, a jednom je razgovarao i s Glavašem koji ga je ispitivao o njegovim vojnim vještinama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje Branimiru Glavašu Zaštičeni svjedok svjedočio šest sati Slika nije dostupna Gerovac: Getoš Magdić ispitana bez prisile

Kada se presvukao u uniformu na hodniku je iz dvorišta Sekretarijata začuo uzvike i pucnjeve kojima je ubijen Vučković, za kojega su vojnici govorili da je 'sigurno četnik'.

Na pitanje suca Željka Horvatovića tko je pucao Pavičić je kazao da je to bio Krunoslav Fehir. Tada nije znao njegovo ime, ali je znao da je riječ o 16-godišnjaku čiji je otac 'tamo bio zapovjednik'.

Tužiteljstvo je prosvjedovalo zbog Pavičićeva iskaza, tvrdeći da se on razlikuje od svjedočenja u istrazi. No, svjedok je kazao kako na njegov današnji iskaz nitko nije utjecao, odnosno da se s nikim nije konzultirao o tome što će govoriti.

Pavičić je, među ostalim, u istrazi kazao kako je čuo da je neki zatvorenik u garaži Sekretarijata pio kiselinu iz akumulatora, no to danas nije spomenuo.

Tužiteljstvo, naime, tvrdi da je Vučković preminuo od sumporne kiseline koju je navodno bio prisiljen ispijati, a ne od metka kojim je potom prostrijeljen.

Krunski svjedok Krunoslav Fehir u istrazi je priznao da je u Vučkovića, nakon mučenja, pucao streljivom koje mu je osobno dao Glavaš.

Suđenje se nastavlja poslijepodne svjedočenjem Božidara Buhina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene