Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Josip Fehir, otac suosumnjičenika Branimira Glavaša u istrazi ratnih zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991., danas nije želio svjedočiti pred zagrebačkim istražnim sucem, pozvavši se na pravo da ne svjedoči protiv članova obitelji.


Otac Krunoslava Fehira široj je javnosti postao poznat kada je na konferenciji za novinare u srpnju prošle godine otkrio identitet svog sina, za kojega se tada nagađalo da je zaštićeni svjedok.

Vezani članci Majka preminule djevojčice Monstruozni zločin: Nakon smrti pretučene djevojčice majci sada prijeti do 15 godina zatvora, pogledajte za što se točno tereti Slika nije dostupna Zaštičeni svjedok svjedočio šest sati

Sina je tada javno pozvao da 'prihvati odgovornost za ono što je učinio, umjesto da posluži kao oruđe onima koji imaju za cilj oblatiti Domovinski rat'.

U nekim medijskim izjavama Krunoslav Fehir je za oca tvrdio da ga je još kao maloljetnika uključio u postrojbu Branimira Glavaša, kojemu je bio dobar prijatelj i suradnik.

Osim Josipa Fehira, istražni sudac Zdenko Posavec danas nije ispitao ni svjedoka Damira Hubera koji se bez obrazloženja nije pojavio na sudu, iako je primio sudski poziv.

Glavaša tužiteljstvo tereti da je osobno naredio zlostavljanje i
ubojstvo srpskih civila Čedomira Vučkovića i Đorđa Petkovića te mučenje troje srpskih civila.

Krunoslav Fehir, drugoosumnjičeni za ratni zločin nad Srbima u Osijeku, tužiteljstvu je, kako su pisali mediji, navodno izjavio da su pripadnici tzv. Glavaševe osječke bojne početkom rujna 1991. cijeli dan mučili Vučkovića i Petrovića, te da je jedan od njih ubijen pri pokušaju bijega, a drugi po izravnoj Glavaševoj naredbi.