Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak suđenja

Štengl: Član uprave Ine naložio mi je da poslujem s Fimi medijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši direktor korporativnih komunikacija Ine Tomislav Štengl posvjedočio je danas na sudu da je 2006. tadašnji član uprave Josip Petrović na njega vršio pritisak kako bi sklopio ugovor s Fimi medijom te da mu je jednom prilikom rekao da iza toga stoji bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić.

Svjedok je na Županijskome sudu u Zagrebu ustvrdio da mu je Petrović naložio da pozove vlasnicu Fimi medije Nevenku Jurak na razgovor i realizira posao, a pošto mu je objasnio da to ne može zbog procedure i dalje ga je 'pritiskao' da započne razgovor o mogućoj suradnji.

Pročitajte i ovo Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci" Roditelji Madeleine McCann ključni svjedok Novi pomak u slučaju Maddie McCann: Bivši prijatelj osumnjičenog svjedočit će protiv njega

Štengl je tada zaključio da ta marketinška agencija, preko koje je po optužnici izvučeno oko 70 milijuna kuna, nema kapacitete za usluge koje je nudila, te da Ina nema potrebe za sklapanje ugovora jer je radila s drugim agencijama.

No, svjedok je objasnio da je pod pritiskom morao krenuti u razgovore o sklapanju ugovora o promidžbenim aktivnostima za otvaranje benzinskih postaja te je nakon razgovora s Jurak pripremio prijedlog ugovora, čije je potpisivanje potom odobrio odbor za nadmetanje.

>> Barišić direktoru u Hrvatskim šumama rekao da je Fimi medija 'stranačka zaklada'

Svjedok je ispričao da se Petrović uglavnom pozivao na svoj autoritet, a prisjetio se da mu je u jednom trenutku rekao da iza toga stoji Barišić.

Odgovarajući zašto je poslušao Petrovića, iako mu je nadređen bio predsjednik uprave Ine Tomislav Dragičević, svjedok je rekao da je Petrović slovio kao 'siva eminencija' te da ga se moralo slušati. No, dodao je da mu je i svaki član uprave mogao dati nalog.

Sa svime je upoznao Dragičevića koji mu je rekao da ako je već primio Jurak neka ostane na tome. Kasnije mu je kazao da je i on dobio poziv od Barišića.

Svjedok je potvrdio da je Fimi media 2007. htjela proširiti posao na uređenje štandova Ine na sajmovima za ogromne iznose ali ne zna je li suradnja nastavljena jer je otišao na drugo radno mjesto.

Suđenje se nastavlja 10. listopada kada bi trebali biti ispitani Bojan Milković i Mladen Bradač.

Milković je bivši direktor Ine i Croscoa kojemu se sudi zbog navodnog primanja gotovo osam milijuna kuna mita. Tereti ga se da je s bivšim voditelj remonta platformi u Croscu Miroslav Pacak od početka 2002. do kraja 2009. uzimao mito kao uvjet za dodjeljivanje poslova tvrtkama koje su radile na Croscovim platformama za eksploataciju plina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene