Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnici iz okolice Plaškog vidjeli su MIG-ove, kako su se dotakli te pali nedaleko jedan od drugog uz ogromnu eksploziju.


Branko Grahovac i nekolicina žitelja Latina za Večernji list ispričali su što su prije dva dana vidjeli na nebu iznad okolice Plaškog. 'Čuo sam nekakav pucanj, pa izletio iz podruma kad je nešto puklo i vidio dva MIG-a, jedan kraj drugog. Kvrcnuli su se, pao je jedan, a 400 metara dalje i drugi', rekao je Grahovac.

Vezani članci Slika nije dostupna Vukelić: Nije se razmišljalo da NATO čuva naše nebo Slika nije dostupna Istražne radnje počinju sutra, uzroci poznati za par dana

>> EKSKLUZIVNO: Snimka nesreće MIG-ova kod Plaškog

Eksplozija, dim i dvojica padobranaca

Iskakanje dva padobranca iz aviona Grabovac je isto tako vidio, kao i treći MIG, koji je napravio krug i otišao. Iz zaseoka Egići pored kojeg su avioni pali nekolicina svjedoka kaže, čula se eksplozija i uzdizao se gusti crni dim. Grabovac kaže kako je jedan od palih MIG-ova napravio ogromnu rupu u zemlji.

'Nas je sedmero kopalo i kupilo krumpir. Odjednom je odjeknula eksplozija, vidjeli smo plamen i dim, bila je 'gljiva' kao poslije atomske bome! Svi kažu da su se avioni sudarili, ali mi to nismo vidjeli. Vidjeli smo najprije jednog padobranca, a onda i drugog, pali su u šumu', ispričali su Latinjani Nikola Gunjevac, Mira Smilčić, Ranka i Franjo Pavlić.

'Mislila sam da mi je susjeda poginula'

Dragica Šupica, iz zaseoka Šupice, susjeda 69-godišnje Marije Klipe, kojoj je teško stradala ruka ispričala je što je vidjela. 'Mara je kopala krumpir, a mi malo dalje kupili šljive. Kad je odjednom zagrmjelo, rekla sam susjedi: Joj, poginusmo! Okrenem se, vidim da je dim kod Mare i pomislim da je ona poginula', rekla je za Večernji Dragica.

Zanimljivo je i kako lokalno stanovništvo ne zna za nikakvo minsko polje na području pada aviona. Naime, oni tamo beru gljive, šumske jagode i šipak pa sumnjaju kako je možda nešto drugo posrijedi. U međuvremenu, jučer od 16 sati počeo je očevid nesreće, uz prethodno češljanje terena pirotehničara, za zaostalim minama.