Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na mjestu događaja

EKSKLUZIVNO: Snimka nesreće MIG-ova kod Plaškog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo vam ekskluzivnu snimku s mjesta pada hrvatskih MIG-ova.

Na snimci se vidi dim iz palog MIG-a te objekt za koji svjedoci koji su snimili ovaj video tvrde da je riječ o katapultiranom pilotu. No, najvjerojatnije se radi o još jednom MIG-u jer se zna da su na vježbi kod Slunja letjeli u formaciji od četiri zrakoplova.

Pročitajte i ovo Nesreća na autocesti A3 - 17 crna statistika Ovo je jedna od najsmrtonosnijih dionica na hrvatskim autocestama: Tu su živote izgubile djevojčice iz Dalja, Toše Proeski, Lambaša... Drvo palo na muškarca i na mjestu ga ubilo Nije mu bilo spasa Smrt u šumi: Stablo palo na muškarca i na mjestu ga ubilo

>> VIDEO: Rekonstrukcija pada MIG-ova iznad Plaškog

Piloti, satnik Igor Trošelj i natporučnik Marijan Kudlik, dobro su, stabilno i do kraja dana trebali bi biti pušteni kući. Novinarima je pristup njihovoj sobi cijelo vrijeme bio zabranjen, no zanimalo nas je kako ministar Vukelić komentira nagađanja.

Ministar Vukelić rekao je kako ne želi komentirati moguć uzrok pada i špekulacije o sudaru, ili otpalom komadu kabine, već je istaknuo kako će točan uzrok pada utvrditi osnovano istražno povjerenstvo.

Dijelovi MIG-ova rasprostranjeni na velikom području

Pirotehničari Inžinjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske i kriminalistički tehničari izašli su danas na brdo Hum kod Plaškog na očevid mjesta jučerašnjeg pada dvaju vojnih zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, kazao je sudac istražitelj Mladen Kosijer pred odlazak na mjesto očevida.

Zadatak im je danas fiksirati tragove na tlu, gdje se što nalazi od dijelova zrakoplova, a potom će se sakupiti dio dijelova radi naknadnog vještačenja, kazao je Kosijer. Potom će se radi utvrđivanja uzroka nesreće uz druge istražne radnje i saslušati osobe koje mogu pomoći u utvrđivanju uzroka nesreće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene