Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezapamćeni događaj

Svećenik istukao dječaka oboljelog od tumora?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo nevjerojatno zvuči priča o nezapamćenom događaju koji trenutno potresa Đuriće, malo selo na istoku županjske Posavine. Svećenik je navodno nasrnuo na dječaka koji boluje od tumora.

Mještani slavonskog sela Đurići bruje o tome kako je župnik na satu vjeronauka prošlog petka ispljuskao devetogodišnjeg učenika Mladena Golubovića. Da stvar bude gora, riječ je o bolesnom dječaku kojem je prije godinu i pol dana dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu, piše Glas Slavonije.

'Bio sam šokiran kada me nazvala supruga i rekla da je Mladen došao iz škole uplakan, krvavog lica, s masnicama i vidljivim tragovima prstiju na vratu i obrazima. Šok je bio još veći kada sam čuo da ga je istukao svećenik jer nije želio biti na satu vjeronauka i tražio je da ide kući. Supruzi sam rekao da zove policiju i odmah krenuo kući s posla', ispričao je za Glas Slavonije Mladenov otac Željko.

Dječaka je odmah pregledao liječnik te utvrdio ozljede. Onkolog iz zagrebačke bolnice u kojoj je Mladen prošao nekoliko ciklusa teških kemoterapija rekao je kako će ovaj događaj ostaviti posljedice na psihu djeteta.

BRUTALNI NAPAD Udarali svećenika dok nije pao u nesvijest


'Jako smo zabrinuti za sina. Posebice kada nam je rekao da je, dok ga je svećenik tukao, udario i glavom u radijator. Zbog teške bolesti Mladen se teško može koncentrirati i biti dugo usredotočen i zato je nakon trećeg školskog sata tražio da ide kući jer mu je postalo naporno. Učitelji to znaju i do sada nije bilo problema. Škola je podnijela i zahtjev da Mladenu odobri angažiranje asistenta u nastavi koji će mu pomagati. Župnik mu je rekao da mora ostati na molitvi, ali ni nakon toga ga nije htio pustiti i došlo je do verbalnog okršaja, a potom i fizičkog kontakta', izjavio je otac za Glas Slavonije te dodao kako je policija razgovarala s njima, kao i pet učenika koji su svjedočili događaju te kako se istraga u ponedjeljak nastavlja.

Optuženi župnik Zoran Aladić odbacio je odgovornost za ovaj nemili događaj.

'Odgovorno tvrdim da Mladena nikada nisam pljusnuo, a kamoli ga ozlijedio. Čim sam u petak ušao u učionicu, Mladen mi je rekao da ne želi biti na vjeronauku i da ide kući. Tražio sam da se prvo pomolimo, a nakon toga sam ga zamolio da se još malo strpi jer ćemo razgovarati o molitvi i smatrao sam da bi to i njemu moglo biti jako zanimljivo. Tada je uslijedila eksplozija histerije i agresije kakvu još nikada nisam doživio, a 20 godina sam svećenik i 18 godina u školi', ispričao je.

'Mladen je bio izvan sebe, trgao je trakaste zavjese s prozora, mahao njima, lomio i bacao po učionici sve što mu je došlo pod ruku. Djeca su se uplašila, počela su rukama čepiti uši i saginjati glave. Nekako sam mu prišao, jedva ga uspio obuzdati, uhvatiti za ruke kojima je snažno mlatarao i dovesti na sredinu učionice, na prazan prostor. Rekao sam mu da sjedne i tada sam povisio ton i zagalamio da je dosta i da ne miče se dok se ne smiri', prisjeća se Aladić te dodaje kako je odmah zatražio da se fotografira učionica i sve što je Mladen napravio.

'Očekivao sam roditelje u školi, da dođu i provjere što se dogodilo, da porazgovaramo, ali oni su pozvali policiju. Žao mi je što se ovaj incident dogodio baš na satu vjeronauka, ali ja sam kao vjeroučitelj dužan štititi i Mladena, ali i ostale učenike. Možda sam ga slučajno pogrebao pokušavajući ga uhvatiti za ruke i spriječiti ga da nekoga ozlijedi kakvim predmetom'
, rekao je župnik.

Pročitajte i ovo Policija i dalje istražuje slučaj - 3 Kriminalističko istraživanje Policija objavila mučne detalje: Sin šefa policije i prijatelji prebili mladića, ima ozljede opasne po život Svijeće i cvijeće za poginule u pucanjavi u školi Poznat motiv Otkriveno zašto je 12-godišnjak u Finskoj pucao na djecu iz razreda

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene