Danas je u Zagrebu, na stadionu u Kranjčevićevoj, održan mimohod u čast 30. obljetnici od povijesnog postrojavanja Hrvatske vojske. Na svečanosti je sudjelovalo oko 1000 ljudi.

Galerija Svečano postrojavanje pripadnika Oružanih snaga RH na stadionu u Kranjčevićevoj - 1 Svečano postrojavanje pripadnika Oružanih snaga RH na stadionu u Kranjčevićevoj - 2 Svečano postrojavanje pripadnika Oružanih snaga RH na stadionu u Kranjčevićevoj - 3 +19 Svečano postrojavanje pripadnika Oružanih snaga RH na stadionu u Kranjčevićevoj - 4

Hrvatska vojska današnji dan provodi u slavljeničkom raspoloženju. Naime, prošlo je 30 godina od povijesnog postrojavanja na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, a MIG-ovi i vojni helikopteri simbolično danas prelijeću hrvatskim gradovima.

Danas su se na stadionu po prvi puta postrojili svi preživjeli sudionici prvog povijesnog postrojavanja. Na svečanosti su danas bili i predsjednik Zoran Milanović kao Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske, premijer Andrej Plenković, ministar obrane Mario Banožić, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i mnogi drugi, a sudjelovalo je ukupno oko 1000 ljudi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju