Ljepote Imotske krajine i netaknuta priroda privlače sve više turista. Taj dio Hrvatske postaje sve poznatiji po kućama za odmor, kojih sada ima više od 250. Svake ih je godine sve više, a rezervacije za ovu sezonu već stižu.

Galerija


Kuća za odmor koju iznajmljuje Zvonko Češljar izbor je mnogih stranih gostiju.

Vezani članci Turizam, ilustracija I prije nego je ministrica to najavila, neki hoteli već su uveli korona testove: "Oni su besplatni za naše goste" Apartman u Gorskom kotaru - 4 Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane: Zeleno srce Hrvatske u jeku pandemije bilježi nikad bolje rezultate

"Super smo zadovoljni iznajmljivanjem. Najviše im se sviđa mirno mjesto, samoća, buđenje ujutro u mirnom mjestu", rekao je Češljar.

Na početku je, kaže, bio skeptičan: "Moja gospođa je to željela. Ja sam bio skeptičan, ali je pogodila."

Uz to što se možete dobro odmoriti, u Imotskoj krajini možete zaigrati i tenis. Marijanu Puljizu već stižu rezervacije za ovu sezonu.

"Danci koji su bili govore da je sve 'beautiful'. Došli su Amerikanci i govore 'very good', a Nijemci 'super, super'", ispričao je Puljiz.

Ljepotama Imotske krajine divi se sve više turista, zbog čega je prošle godine oboren i rekord. Zabilježeno je čak 24 posto više dolazaka te 30 posto više noćenja.

"Ima upita. Radimo, svoj prosjek držimo, gosti dolaze s tržišta čitave Europske unije. Većinom su to Nijemci, Švicarci, Francuzi, Skandinavci", rekao je Tihomir Lelas, vlasnik turističke agencije.

Najviše noćenja u prošloj godini zabilježeno je u Imotskom, Podbablju pa Prološcu. No mjesta za pomak ima, smatra Lelas.

"Izvanpansionska potrošnja jako je loša. Totalno smo jedno neuređeno tržište. Krajnje je vrijeme da počnemo sličiti na destinacije kakve su na uređenom tržištu poznate", rekao je.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr