Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STALNI RAST NOĆENJA

Sve više turista dolazi diviti se ljepotama Imotske krajine: "Danci govore 'beautiful', Amerikanci 'very good'"

Kuća za odmor u Imotskoj krajini - 3
Kuća za odmor u Imotskoj krajini - 3 Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija Kuća za odmor u Imotskoj krajini - 1 Kuća za odmor u Imotskoj krajini - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Kuća za odmor u Imotskoj krajini - 2 Kuća za odmor u Imotskoj krajini - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Kuća za odmor u Imotskoj krajini - 3 Kuća za odmor u Imotskoj krajini - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Imotska krajina Galerija 1/4 >>
Ljepote Imotske krajine i netaknuta priroda privlače sve više turista. Taj dio Hrvatske postaje sve poznatiji po kućama za odmor, kojih sada ima više od 250. Svake ih je godine sve više, a rezervacije za ovu sezonu već stižu.

Kuća za odmor koju iznajmljuje Zvonko Češljar izbor je mnogih stranih gostiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Slovenci uputili neobičan zahtjev zbog brojnih turista koji će ići prema Hrvatskoj: "To su zatražili prvi put" Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019.

"Super smo zadovoljni iznajmljivanjem. Najviše im se sviđa mirno mjesto, samoća, buđenje ujutro u mirnom mjestu", rekao je Češljar.

Na početku je, kaže, bio skeptičan: "Moja gospođa je to željela. Ja sam bio skeptičan, ali je pogodila."

Uz to što se možete dobro odmoriti, u Imotskoj krajini možete zaigrati i tenis. Marijanu Puljizu već stižu rezervacije za ovu sezonu.

"Danci koji su bili govore da je sve 'beautiful'. Došli su Amerikanci i govore 'very good', a Nijemci 'super, super'", ispričao je Puljiz.

Ljepotama Imotske krajine divi se sve više turista, zbog čega je prošle godine oboren i rekord. Zabilježeno je čak 24 posto više dolazaka te 30 posto više noćenja.

"Ima upita. Radimo, svoj prosjek držimo, gosti dolaze s tržišta čitave Europske unije. Većinom su to Nijemci, Švicarci, Francuzi, Skandinavci", rekao je Tihomir Lelas, vlasnik turističke agencije.

Najviše noćenja u prošloj godini zabilježeno je u Imotskom, Podbablju pa Prološcu. No mjesta za pomak ima, smatra Lelas.

"Izvanpansionska potrošnja jako je loša. Totalno smo jedno neuređeno tržište. Krajnje je vrijeme da počnemo sličiti na destinacije kakve su na uređenom tržištu poznate", rekao je.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene