Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udružili turističku pamet

Dosad su bili poznati kao grad s najviše Mercedesa, no uskoro će biti poznati po najviše kuća za odmor s bazenima

Bazen u dvorištu (Foto: Dnevnik.hr)
Bazen u dvorištu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Luka Kolovrat iz turističke zajednice (Foto: Dnevnik.hr) Luka Kolovrat iz turističke zajednice (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zračni pogled na Imotski (Foto: Dnevnik.hr) Zračni pogled na Imotski (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Starinski štih (Foto: Dnevnik.hr) Starinski štih (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Dvorište kuće za odmor (Foto: Dnevnik.hr) Dvorište kuće za odmor (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +4 Pogled kroz prozor (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/9 >>
Imotski je dosad bio poznat kao grad s najviše Mercedesa, a kako su krenuli u Imotskoj krajini uskoro će biti poznati po najviše kuća za odmor s bazenima. Imoćani su također odlučili udružiti turističku pamet i osmisliti koncept kako da taj dio Hrvatske živi dobro i od turizma.

Bili smo u jednoj od imotskih vila. ''Sezona je dobra. Imamo siguran srpanj i kolovoz. Gosti su uglavnom iz Njemačke, Velike Britanije, Francuske'', rekao je Marko Mendeš, vlasnik kuće za odmor. Uložili su puno truda i novca.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

''Ovo je bilo slučajno, bolje reći iz inata. Prije sam radio po otocima kao konobar i uvijek govorio da se nešto može i tako ovdje primijeniti. Ljudi su bili skučenih gledišta, i mislili su tko će ti doći, Imotski je selendra, mi smo ovakvi, mi smo onakvi'', rekao je Meneš.

Ali Imotski je već sad premašio broj noćenja koja su ostvarena u cijeloj prošloj godini. Imaju oko 250 kuća za odmor. Uz poseban recept.

''Mi smo krajem 2017. započeli inicijativu da se oformi turistička zajednica nova turistička zajednica Imota koja je nadležna za svih devet jedinica lokalne samouprave. To nam je olakšalo mnoge projekte od strategije razvoja cijele imotske krajine, izrade razvoja strategije turizma do 2025. u puno smo tako ozbiljniji'', rekao je Luka Kolovrat, TZ Imota.

Gosti se dive ovom kraju, posebno jezerima. Imotski postaje sve popularnije turističko odredište. Samo prošle godine ostvareno je preko 70 tisuća noćenja.

''Zapanjujuće je, prelijepo. Nikada nisam vidjela jezero tako plave boje. Magično! Magično! Magično'', kazala je posjetiteljica iz Novog Zelanda.

''Ovo je jedno od najboljih jezera na svijetu. I možemo plivati u njemu'', kazao je posjetitelj iz Poljske.

U turističkoj zajednici nadaju se da će ove godine ostvariti dosad nikad zabilježenih oko 100 tisuća noćenja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene