Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ranjen poduzetnik

PUCNJAVA U ZAGREBU 'Sve upućuje na klasičnu sačekušu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija sumnja na pokušaj ubojstva, a nadaju se pomoći nadzornih kamera s obližnje benzinske postaje.

Policija traga za napadačima na poduzetnika Michaela Ljubasa koji je sinoć teško ranjen iz vatrenog oružja. Propucan je dok je izlazio iz svojeg automobila na zagrebačkoj Selskoj cesti. Trenutačno je u bolnici, pod policijskom zaštitom.

Pročitajte i ovo Zrakoplovna baza, ilustracija Grand Forks Incident u američkoj vojnoj bazi: Zatvoren je kompleks s tisućama vojnika Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli

Policijski trag kredom jedini je preostali znak sinoćnje drame. A nakon pucnjave, pregledavao se svaki centimentar. Od nekoliko ispaljenih hitaca, jedan je ranio poduzetnika Michaela Ljubasa dok je izlazio iz svog automobila.

'Njemu je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen', rekla je Mirela Ban iz PU Zagrebačke.

Navodno je bilo više napadača. Policija sumnja na pokušaj ubojstva, a nadaju se i pomoći nadzornih kamera s obližnje benzinske postaje.

Napadnuti 47-godišnji Michael Ljubas, poduzetnik je i vlasnik nekoliko tvrtki, među kojima su portal Dnevno.hr i tjednik 7dnevno.

PUCNJAVA U ZAGREBU Ranjeni poduzetnik tvrdi: 'Nisam bio meta napada'

'S gospodinom Ljubasom ja mislim trenutno razgovara samo policija jer je ovaj, onemogućeni su posjeti, s obzirom i na zdravstveno stanje, a s obzirom i na to da zapravo je policija njega čuva sad trenutno', rekao nam je odvjetnik Michaela Ljubasa, Marko Ujević.

Da sve upućuje na klasičnu sačekušu tvrdi stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila.

'Vjerojatno se radi ipak o namjeri zastrašivanja i jednoj poruci jer s obzirom na ambijent i s obzirom na počinitelje i sve ostalo da se htjelo izvršit ubojstvo to bi se vjerojatno i počinilo', rekao nam je Željko Cvrtila, stručnjak za sigurnost.

Ljubas je u javnosti poznat i kao jedan od većih poreznih dužnika s porezne liste. Navode da su u pozadini sinoćnje pucnjave neraščišćeni dugovi, njegov odvjetnik odbacuje.

'Ne vidim zašto bi mu se prijetilo, vidim da se sad pojavilo u nekakvim medijima napisi o nekakvim dugovanjima, firmi, i njega osobno, koliko ja znam to nije istina', kaže odvjetnik Ujević.

Tko je pucao na Ljubasa i zašto, ako i zna, policija zasad o svemu šuti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene