Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još lošije prognoze

Sve gora situacija: Uskoro na burzi čak 350.000 nezaposlenih!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje na hrvatskoj burzi rada sve je gore. Opasno smo se približili brojci od 350.000 nezaposlenih.

U ovim trenucima u Hrvatskoj je 348.923 nezaposlenih. Još nekoliko stotina osoba i do kraja ove godine imat ćemo 350.000 osoba u potrazi za poslom.

Pročitajte i ovo Christine Lagarde, predsjednica ECB-a - 3 Najavljeno povećanje kamatnih stopa Lagarde na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Hrvoja Krešića o euru: "Hrvatska je uložila golem trud. Nadam se da ćemo si pomagati i biti štit euru" Slika nije dostupna novi kolektivni ugovor Plaće im rastu od pet do 12 posto: ''Nastavlja se trend povećanja prava zaposlenih''

Unatoč mjerama aktivne politike zapošljavanja, ne idemo naprijed. Ministar Mirando Mrsić poručuje da je razlog tome nedostatak investicija i svježeg kapitala. Nažalost, prognoze su i lošije.

>> U samo četiri godine na burzi se našao grad veličine Osijeka

'Broj nezaposlenih će i dalje rasti jer je jednostavno posljedica krize koja je bila i koja još uvijek je i posljedica onog što nismo napravili 2008.', rekao je ministar Mirando Mrsić.

'Treba što prije otvoriti pitanje radnog zakonodavstva i podesiti ga u skladu sa sadašnjim stanjem. ne mislimo pritom da treba delogirati ili oduzeti prava radnicima nego treba stvoriti uvjete koji će omogućiti zapošljavanje', smatra predsjednik HUP-a Ivica Mudrinić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene