Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže i ostavke

Ozlijeđeni je branitelj stabilno, vukovarski Stožer će tužiti policiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara najavljuju tužbu protiv policije zbog prekomjerne uporabe sile nakon razbijanja dvojezične ploče u Vukovaru.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara najavio je da će podnijeti tužbu protiv policije zbog prekomjerne uporabe sile i nanošenja teške ozljede muškarcu koji je jučer razbio dvojezičnu ploču na zgradi vukovarske Policijske postaje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojašnjenje DZS-a Evo zašto nestali Vukovarci nisu uključeni u popis stanovništva Slika nije dostupna Kritizirali Milanovića HDZ-ovci sumnjaju da je problem u Vukovaru riješen

'Netko u odori hrvatske policije brutalno je pretukao hrvatskog branitelja Darka Pajčića, koji je zadobio frakturu lubanje i izljev krvi u mozak i možda i ne preživi', rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić na konferenciji za novinare, a član Stožera Franjo Šoljić je ustvrdio da policajci muškarcu nisu pružili pomoć, 'a kada mu slučajni prolaznici pokušaju pomoći, to im se ne dozvoljava već bivaju privedeni'.

>> Vukovar: Razbili dvojezičnu ploču i potukli se s policajcem

Josić je premijera Zorana Milanovića, predsjednika Republike Ivu Josipovića i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića žestokim rječnikom prozvao zbog današnjeg incidenta, nazivajući ih 'egzekutorima s Pantovčaka i Banskih dvora i u ministarskim foteljama'.

Šoljić je pak Ostojića te ravnatelja policije, načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske i Policijske postaje Vukovar pozvao da zbog incidenta daju ostavke.

'Po meni je napravljena prekomjerna uporaba sile i prekoračenje ovlasti i podnijet ćemo tužbu protiv policije', rekao je Josić i napominje da je muškarac koji je razbio ploču u Domovinskom ratu bio maloljetni branitelj. Kazao je da možda neće preživjeti te je ustvrdio da se 'neozlijeđene policajce u medijima prikazuje kao žrtve'.

'Hito sam samo pomoći, a na kraju su me priveli'

Novinarima se obratio i Antun Čulina, koji se u vrijeme razbijanja ploče slučajno zatekao na mjestu događaja te pokušao pružiti pomoć ozlijeđenome, ali ga je policija privela te kasnije pustila.

Ispričao je da je vozeći automobil vidio pred policijskom postajom čovjeka kako leži ozlijeđen te mu je pokušao pomoći. 'Čovjeku sam išao pomoći ne znajući tko je. Htio sam samo pomoći unesrećenom, a na kraju su me priveli zbog, kako su mi rekli, napada na službenu osobu', rekao je.

Podsjetimo, vukovarsko-srijemska policija izvijestila je kako je jučer oko 11:30 sati u Vukovaru na zgradi Policijske postaje oštećena ploča s dvojezičnim natpisom prilikom čega je došlo i do napada na policijskog službenika PU vukovarsko-srijemske koji je pokušao spriječiti dvojicu 40-godišnjaka iz Vukovara u namjeri počinjenja toga kaznenog djela.

Policijski službenik i 40-godišnjak iz Vukovara su ozlijeđeni te im je u Općoj županijskoj bolnici u Vukovaru pružena liječnička pomoć. Nad drugim 40-godišnjakom, koji je priveden, još se provodi kriminalističko istraživanje, potvrđeno je iz policije.

Potporu suborcima višesatnim je prosvjedom pružilo četrdesetak prosvjednika, branitelja i članova Stožera. U Vukovaru je u utorak navečer bilo mirno, a sa zgrade policije skinuti su ostaci razbijene ploče koja je već treći puta razbijena na toj zgradi.

Ozlijeđeni muškarac pri punoj je svijesti i izvan životne opasnosti

Kasnije je stigla vijest da je spomenuti Darko Pajčić u stabilnom stanju te izvan životne opasnosti. Trenutno je smješten u Kliničkom bolničkom centru Osijek na Klinici za neurologiju.

Primljen je s prijelomom zatiljne kosti, nagnječenjem mozga i krvnim ugruškom ispod tvrde moždane ovojnice, priopćio je zamjenik sanacijskog upravitelja bolnice dr. Vladimir Borzan. Izvijestio je da je stanje pacijenta stabilno, da je pri punoj svijesti te da 'za sada nije životno ugrožen'.

I u kasnijim večernjim satima dežurni liječnik u Klinici za neurokirurgiju Dinko Štimac izjavio je da je stanje pacijenta nepromijenjeno. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene