Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Učinjeno je sve'

Vodeni val na Dunavu stiže prije nego se očekivalo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voditelj Glavnog centra obrane od poplava Republike Hrvatske, Zoran Đuroković, izjavio je da je učinjeno sve što je bilo moguće kako bi se spremno dočekao veliki vodeni val na Dunavu, koji će u četvrtak ulazi u Hrvatsku.

Ukoliko se nalazite na području ugroženom od poplava i snimate ili fotografirate trenutno stanje, vaše snimke i fotografije pošaljite na moj.report@novatv.hr i mi ćemo ih objaviti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prirodni fenomen Evo kako Kopački rit pomaže Dunavu pri ekstremno visokim vodostajima Slika nije dostupna Drava stagnira VIDEO Platnena barijera čuva Osijek od poplave!

Veliki vodeni val ući će u Hrvatsku nešto prije nego što se očekivalo, ali bi mogao biti manjeg intenziteta od očekivanog, rekao je Đuroković. Dodao je kako će u svakom slučaju vodeni val u četvrtak stići do mađarskog grada Mohača, a to je samo 25 kilometara od Batine, dok se u Hrvatskoj može očekivati od podneva do poslijepodnevnih sati.

>> Izvanredno stanje, ali Hrvatske vode poručuju: Ne događa se ništa posebno!

Vodostaj Dunava kod Batine sinoć je dostigao plus 760 centimetara, a Drave kod Osijeka plus 490. Može se očekivati da će problema biti u Donjem gradu u Osijeku, u Podravlju, ali ne očekujemo nekih većih izlijevanja niti katastrofu, naglasio je Đuroković.

Jučer nakon proglašenja izvanrednog stanja za područja ugrožena od poplave u Osječko-baranjskoj županiji, župan Vladimir Šišljagić i ostale odgovorne osobe za krizna stanja obišli su sve nasipe u Baranji, koji su maksimalno učvršćeni. Također na terenu su danonoćno sve ekipe koje sudjeluju u obrani od poplava, kao i više stotina hrvatskih vojnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene