Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sutra se ponavlja glasovanje na pet biračkih mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutra se ponavlja glasovanje za izbor zastupnika u šestom sazivu Hrvatskoga sabora na pet biračkih mjesta - dva biračka mjesta u Zadru, te jednom u Negoslavcima, Murskom Središću i Batini.

Glasovanje se ponavlja zbog većeg broja listića u kutijama od zaokruženog broja glasača na listama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna izborne prevare U BiH pokrenuta istraga o "glasanju mrtvih", osumnjičen i SDA-ov zastupnik Slika nije dostupna Nepravilnosti Glasali ljudi koji nisu bili na popisu, jedan birač ubacio dva listića: Ponavljaju se izbori na dva mjesta

Glasovanje će se ponoviti u Zadru u IX. izbornoj jedinici na biračkim mjestima 39 i 60 za liste izborne jedinice.

U XII. izbornoj jedinici, izbornoj jedinici za nacionalne manjine, glasovanje se ponavlja u Murskom Središću na biračkom mjestu br. 3, u Negoslavcima na izbornom mjestu br. 1, te u Batini na biračkom mjestu br. 2.

U Batini se izbori ponavljaju za kandidate mađarske nacionalne manjine, u Murskom Središću za kandidate austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalne manjine, a u Negoslavcima za kandidate srpske nacionalne manjine.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) izvijestit će o privremenim
rezultatima ponovljenog glasovanja, čim pristignu, na svojoj
internetskoj stranici (www.izbori.hr), a također će izvijestiti o
odazivu birača na ponovljeno glasovanje do 11 i do 16 sati, pisano i na internetskoj stranici u 11,30 i 16,30 sati.

U ponedjeljak, 10. prosinca, u 13 sati na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru DIP će objaviti Izvješće br. 2 o privremenim i neslužbenim rezultatima izbora zastupnika u Hrvatskome saboru 2007. za izborne liste izbornih jedinica i za kandidate nacionalnih manjina. 

Prema DIP-ovu Izvješću br. 1 o privremenim i neslužbenim rezultatima parlamentarnih izbora za svih 12 izbornih jedinica, objavljenom 28. studenoga, najviše, 66 mandata u šestom sazivu Hrvatskog sabora osvojio je HDZ (61 mandat iz Hrvatske i pet iz dijaspore), a SDP 56 mandata.

Koalicija HSS-HSLS imat će ukupno osam zastupničkih mjesta, HNS sedam, regionalne stranke IDS i HDSSB osvajaju po tri mandata, a HSP i HSU po jedan mandat.

U novom sazivu Sabora sjedit će 153 zastupnika, a mandat za sastavljanje Vlade dobit će onaj tko bude imao većinu od 77
zastupnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene