Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremite se za još

NOVI SNIJEG Na cesti se nemojte ponašati kao da su uvjeti savršeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uobičajeno, najviše je snijega izmjereno na Zavižanu, 28 centimetara.

U Gospiću 2 centimetra manje, a na Risnjaku i u Hrvatskoj Kostajnici zadržao se 21 centimetar bijelog pokrivača. Zabijelila se i metropola. Visina snijega u Zagrebu je 15 centimetara.

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana

Goran Spoja iz Cesta Rijeka, kazao je da ceste koje oni održavaju na području Gorskog Kotara su sve prohodne. Danas su u najavi nove padaline i možemo očekivati desetak novih centimetara snijega. 'Spremni jesmo, soli ima dovoljno, kao i mehanizacije i ljudstva', kaže Spoja.

Savjetuje vozačima da na put ne treba kretati pod ovakvim uvjetima bez zimske opreme. Valja držati razmak između vozila.

Čisti se svugdje

Osim građana, snijeg čiste i ekipe zagrebačke zimske službe. Čim se potroši spremnik soli, dolazi se u bazu na novo punjenje i nastavlja dalje. 'Ekipe su na terenu od subote od 14 sati, potrošeno je do sada otprilike 2.200 tona soli i oko 1.200 tona sipine', rekao je Vlado Sušak, glasnogovornik Zagrebačkih cesta.

Zagreb uglavnom očišćen

U Zagrebu je dvjesto trideset i pet ekipa zimske službe, osam više nego je na raspolaganju bilo lani. Soli i smjese za posipanje kažu ima dovoljno, a ralice će raditi i noću ako bude potrebe kako bi ujutro stanje na prometnicama bilo što povoljnije.

Trase kojima voze gradski autobusi imaju prednost kad je riječ o čišćenju kolnika, a tramvajske pruge čiste se posebnim tramvajskim ralicama. Zato danas nije bilo većih zastoja u gradskom prometu, osim kad je riječ o autobusnim linijama prema Velikoj Goricu gdje je jutros bilo manjih problema.

Prema izvještaju policije, nema povećanog broja prometnih nesreća, građani ipak voze opreznije i sporije kako i trebaju u zimskim uvjetima.

Svima koji moraju na posao preporuča se da krenu ranije kako bi izbjegli kašnjenja, a najbolje bi bilo da koriste javni prijevoz.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene