Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uobičajeno, najviše je snijega izmjereno na Zavižanu, 28 centimetara.


U Gospiću 2 centimetra manje, a na Risnjaku i u Hrvatskoj Kostajnici zadržao se 21 centimetar bijelog pokrivača. Zabijelila se i metropola. Visina snijega u Zagrebu je 15 centimetara.

Vezani članci Advent u Zagrebu 2021. godine Velike promjene: Policija objavila kako će u Zagrebu izgledati regulacija prometa tijekom Adventa Snijeg u Zagrebu FOTO Za dijelove zemlje upaljeni crveni meteoalarmi: Orkanska bura na Jadranu, u Zagrebu pao snijeg

Goran Spoja iz Cesta Rijeka, kazao je da ceste koje oni održavaju na području Gorskog Kotara su sve prohodne. Danas su u najavi nove padaline i možemo očekivati desetak novih centimetara snijega. 'Spremni jesmo, soli ima dovoljno, kao i mehanizacije i ljudstva', kaže Spoja.

Savjetuje vozačima da na put ne treba kretati pod ovakvim uvjetima bez zimske opreme. Valja držati razmak između vozila.

Čisti se svugdje

Osim građana, snijeg čiste i ekipe zagrebačke zimske službe. Čim se potroši spremnik soli, dolazi se u bazu na novo punjenje i nastavlja dalje. 'Ekipe su na terenu od subote od 14 sati, potrošeno je do sada otprilike 2.200 tona soli i oko 1.200 tona sipine', rekao je Vlado Sušak, glasnogovornik Zagrebačkih cesta.

Zagreb uglavnom očišćen

U Zagrebu je dvjesto trideset i pet ekipa zimske službe, osam više nego je na raspolaganju bilo lani. Soli i smjese za posipanje kažu ima dovoljno, a ralice će raditi i noću ako bude potrebe kako bi ujutro stanje na prometnicama bilo što povoljnije.

Trase kojima voze gradski autobusi imaju prednost kad je riječ o čišćenju kolnika, a tramvajske pruge čiste se posebnim tramvajskim ralicama. Zato danas nije bilo većih zastoja u gradskom prometu, osim kad je riječ o autobusnim linijama prema Velikoj Goricu gdje je jutros bilo manjih problema.

Prema izvještaju policije, nema povećanog broja prometnih nesreća, građani ipak voze opreznije i sporije kako i trebaju u zimskim uvjetima.

Svima koji moraju na posao preporuča se da krenu ranije kako bi izbjegli kašnjenja, a najbolje bi bilo da koriste javni prijevoz.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju