Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odavao podatke kriminalcima?!

Afera u policiji: Suspendiran pomoćnik načelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afera ponovno potresa splitsku policiju. Pomoćnik načelnika za krim policiju prve policijske postaje u Splitu, suspendiran je zbog povrede službene dužnosti i odavanja podataka neovlaštenim osobama. Odmah su krenula medijska nagađanja da je policajac odavao podatke osobama iz krim miljea.

Visokopozicionirani djelatnik suspendiran je zbog povrede dužnosti i nedoličnog ponašanja. 'Budući da je predmet upućen na disciplinski sud ne možemo ga detaljnije komentirati do konačnosti rješenja', rekla je Kristina Sladojević, PU splitsko-dalmatinska. Sličan odgovor dobili smo i u ravnateljstvu policije.

Pročitajte i ovo Davor Posilović Odbio alkotest Iz službe udaljen jedan od vodećih ljudi zagrebačke policije: Krivudao po cesti kod Zaprešića Prosvjed studenata Akademije - 1 profesoru izglasano nepovjerenje ADU stao na stranu studenata, profesorica upozorava - suspenzija nije dovoljna: "Kolegica je još u strahu. Išlo je tako daleko da joj je prijetio smrću"

Štura objašnjenja nadopunili su zato mediji koji pišu kako je službenik u sprezi s krim miljeom odavao informacije i provjeravao osobe za koje nije imao dopuštenje. Njegov odvjetnik sve demantira. 'Nitko mu nije stavio na teret da je odavao službene tajne i da je kriminalcima na bilo koji način bio jedan servis. Nepovratno je on oštećen, a i sama služba', rekao je Evelin Tonković, odvjetnik.

>> Policijski šef surađivao s kriminalcima?

Grijehe koji mu se stavljaju na teret počinio je prije šest mjeseci. Suspenzija zamjenika načelnika samo je šlag na splitsku policijsku tortu. Prije dva mjeseca akcija 'Kormilo' također je neugodno iznenadila Splićane. Među 31 uhićenom osobom čak je 12 policajaca. Svi optuženi krali su gorivo i preprodavali zaplijenjenu ribu. No splitsku policiju najviše su potresle optužbe na račun Ivana Kasuma, načelnika u odjelu droga. Anonimnim pismima optuživali su ga kolege da štiti narko dilere. Kasum je sam podnio ostavku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene