Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti deportacija u Srbiju

Suprug je umro, Ana je sama protiv svih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije mjesec dana Nova TV objavila je priču o Ani Pavlović iz Tovarnika. Propustom administracije ova majka petero djece i supruga teško bolesnog hrvatskog branitelja ostala je bez državljanstva. A situacija se u međuvremenu dodatno pogoršala.

Ana je rođena u Srbiji, po nacionalnosti je Mađarica, a odrasla je u domovima za nezbrinutu djecu u Hrvatskoj. 

Pročitajte i ovo Boeing (Foto: AFP) nanizali se incidenti Američki regulator otkrio probleme u Boeingovoj kontroli kvalitete zrakoplova Vasilij Anisimov Težak 1,6 milijardi eura Tko je milijarder koji se odrekao ruskog državljanstva, a hrvatsku putovnicu dobio je na preporuku bivšeg ministra

Nažalost, suprug Milenko nije izdržao operaciju. Ana nije dobila državljanstvo. Majka s petero djece živi u strahu.

>> Suprugu bolesnog branitelja žele deportirati u Srbiju

'Ostala sam sama. Sad više nemam niti oslonca, niti zaštite. Sad smo sami i bojimo se svega. Više ne znam što nosi noć, a što dan', kaže Ana.

Noć i dan donose samo neizvjesnost. Dok čekaju rješenje o državljanstvu, Ana i njezina djeca trebaju od nečega živjeti. Prva mirovina neće stići do Božića.

Ana je za hrvatsku državu stranac tako da je i dječji doplatak na pokojnom suprugu. Bez državljanstva teško se i zaposliti.

'Pokojni suprug je bio hrvatski branitelj. I ja sam išla u školu ovdje, odrasla ovdje u Hrvatskoj, tako da stvarno čovjek ne može shvatit neke stvari', dodaje u nevjerici Ana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene